Marcel Marin

Real Rio Cocoşeşti – Petrolul Băicoi 2-2 (2-2)
Stadion: „Comunal”, Cocoşeşti. Spectatori: circa 300. Au marcat: I. Cojanu (7), R. Dogaru (24)/Bobeică (21), Stan (40).
Real: Bica – Stoica (56 Grigore), Dumitru, Isacov, Neagu – Ene (cpt) – Cojanu, Iordache (80 Simion), D. Toma (68 Catrinoiu), Dogaru – Lupu. Antrenor: Dorel Popa.
Petrolul: Costache – Burlacu, Codreanu, Duca, Militaru – Georgescu (62 L. Mihai), Rusu, Dorişor, Dudulescu – Stan, Bobeică. Antrenor: Bobi Codreanu.
Avertismente: -/Stan (84).
Arbitri: Andrei Moroiţă – Andrei Bobeică (ambii, din Ploieşti) şi George Ghiţă (Urlaţi). Observator: Stelian Achimescu.
Jucătorul meciului: Irinel Cojanu (Real Rio Cocoşeşti).
În actualul sezon din SuperLiga B Prahova, două echipe s-au evidenţiat în lupta pentru accederea în eşalonul de elită judeţean, în speţă Petrolul Băicoi şi Real Rio Cocoşeşti (foto). La finalul săptămânii trecute, cele două formaţii şi-au dat întâlnire pe terenul celei din urmă echipe menţionate, iar la final am consemnat un rezultat de egalitate, 2-2. Toate reuşitele întâlnirii au fost marcate în prima repriză, de fiecare dată conducând trupa antrenată de Dorel Popa (n.r. – tehnician care de patru ani pregăteşte echipa din Cocoşeşti şi acum are şansa să o ducă, în premieră, în Liga A). Mai întâi, localnicul Irinel Cojanu a prins un şut de zile mari de la 30 de metri (min. 7, 1-0), pentru ca egalarea să vină în urma unei lovituri de cap expediate de atacantul Bobeică, din cornerul lui Dorişor (21). Doar trei minute a durat scorul de 1-1, pentru ca marcatorul primului gol să găsească o pasă genială pentru Dogaru, care după un dribling scurt şi-a adus, din nou, echipa în avantaj. Spre finalul actului întâi, fostul jucător al Conpetului în Liga a III-a, l-am numit aici pe Aurel Stan, a marcat pentru 2-2, după o combinaţie de efect cu Dudulescu (41).
În repriza a doua, deşi oaspeţii s-au aflat mai mult la cârma jocului, ratând mai multe ocazii de a marca, rezultatul cu care s-a încheiat partida a fost cel stabilit încă din prima repriză. Ţinând cont de avansul mare pe care îl are Petrolul Băicoi în clasament faţă de urmăritoare, în proporţie de 99% această echipă este promovată în Liga A, iar de acum înainte preşedintele Dan Spiridon va trebui să caute soluţii pentru o comportare bună în viitoarea stagiune.