Nadal şi-a trecut în palmares succesul cu numărul 9 de la Barcelona

Rafael Nadal l-a învins pe Kei Nishikori (6-4, 7-5) şi a câştigat turneul de la Barcelona (de categorie 500), performanţă datorită căreia l-a egalat pe Guillermo Vilas în clasamentul all-time al competiţiilor câştigate pe zgură (n.r. 49). Numărul cinci mondial, Rafa a avut nevoie de două ore şi patru minute pentru a-l învinge pe Kei, după o partidă interesantă. În vârstă de 29 de ani, Nadal şi-a trecut în palmares succesul cu numărul 9 de la Barcelona, un record. Victoria de la Barcelona i-a adus lui Nadal al 49-lea turneu câştigat pe zgură, performanţa cu care l-a egalat pe legendarul Guillermo Vilas.
Titluri câştigate pe zgură, clasament:

1 Rafael Nadal, Guillermo Vilas 49
2 Thomas Muster 40
3 Bjorn Borg, Manuel Orantes 30
4 Ivan Lendl 28
5 Ilie Năstase 27 etc.

Dinamo Kiev a câştigat campionatul Ucrainei

Echipa Dinamo Kiev şi-a asigurat cel de-al 15-lea titlul de campioană a Ucrainei, un record pentru fotbalul din această ţară, după victoria la limită, cu 1-0, înregistrată în faţa formaţiei Vorskla Poltava, duminică, în cadrul etapei a 23-a a sezonului. Incluzând şi perioada sovietică, Dinamo Kiev are în palmares 28 de titluri naţionale, precizează gruparea din capitala ucraineană pe site-ul său oficial. În urma victoriei de duminică, Dinamo Kiev s-a distanţat la şapte puncte de marea sa rivala Sahtior Donetk, antrenată de românul Mircea Lucescu, care a fost ţinută în şah sâmbătă la Odesa (scor 1-1 cu Cernomoreţ).
Sahtior are în palmares nouă titluri de campioană a Ucrainei. Mircea Lucescu are şanse mari să o pregătească pe Galatasaray din viitorul sezon competiţional, a scris săptămâna trecută cotidianul turc Fanatik.