Câștigătorul maratonului de la Polul Nord a ajuns în România

Tiberiu Ușeriu, câștigătorul maratonului „6633 Ultra” de la Polul Nord, a fost așteptat, miercuri seară, de peste 100 de persoane la întoarcerea sa în țară, pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj. “Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine. Sunt un om ca voi toți de aici în carne și oase și mi-am dat seama foarte bine de acest lucru, pentru că am avut probleme de sănătate destul de mari, mi-am dat seama că sunt muritor, și cred că aș fi putut să fi alergat de la Tășuleasa Social până în Siberia, la Cercul Polar, și nu s-ar fi auzit nimic dacă nu aș fi avut niște oameni în spate care m-au ajutat să fac chestia asta. Sunt ambasadorul Tășuleasa Social (asociație care plantează păduri în zonele afectate), care m-a format. Eu nu consider ceea ce am făcut ca fiind o performanță, nu putem să confundăm sportul de performanță cu ceea ce am făcut eu. Într-adevăr, este o performanță pe plan sportiv amator”, a spus Tiberiu Ușieru. El le-a recomandat tuturor să-și urmeze visele și să creadă în ele. Maratonistul a povestit despre
cursa de la Polul Nord și despre frigul de acolo. Românul Tiberiu Ușeriu, originar din județul Bistrița-Năsăud, a câștigat, sâmbătă, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 62 grade Celsius. Ultramaratonul se desfășoară, începând cu anul 2007, în Canada, în zona Cercului Polar, fiind considerat cel mai greu maraton din lume.

Insula din Mediterană pe care doar 1.000 de oameni au voie să o viziteze

Anual, doar 1.000 de turişti au voie să păşească, pe insula Montecristo, iar viza se primeşte după o aşteptare de minimum trei ani, aceasta devenind celebră după ce Alexandre Dumas a descris-o în romanul „Contele de Monte Cristo”, informează Business Magazin. Pe această insulă, spune legenda, se află îngropate comori ale unor piraţi celebri. Zvonuri despre bogăţiile de aici au început să circule în secolul al XIII-lea, atunci când mănăstirea amplasată pe insulă a devenit una dintre cele mai înstărite din Europa. Alţii spun că piratul turc Barbă-Roşie ar fi ascuns aici mare parte din aurul furat în timpul expediţiilor sale din secolul al XVI-lea. În 1860, Regatul Italian a anexat Montecristo, cedând-o în 1889 marchizului Ginori, care a transformat-o într-o rezervaţie naturală. În 1971, insula a revenit statului italian, care în 2008 a deschis-o publicului, conform Business Magazin.