Clubul fanion prahovean Petrolul are cu ce se lăuda când vine vorba despre echipele de copii şi juniori. Copiii Petrolului participă, cu succes, la tot felul de turnee juvenile, unele dintre ele peste hotare sau cu prezenţă internaţională şi, mai de fiecare dată, îi regăsim pe micuţii “găzari” în fruntea ierarhiilor.
Ultimul exemplu – participarea la “Turneul Internaţional du Cellier”, competiţie organizată în Franţa, lângă Nantes, de către Le Cellier-Mouves Fotball Club, la care au luat startul 20 de echipe, iar FC Petrolul Ploieşti a avut un parcurs remarcabil, disputând finala mică a competiţiei.
Sunt multe astfel de exemple, singura “dilemă” fiind aceea a parcursului pe care-l au ulterior acestor performanţe, la nivel de copii şi juniorii, tinerii petrolişti. La prima echipă ajung foarte greu proprii jucători, la grupări de seniori de Ligile II şi III, nu prea găsim petrolişti, iar clubul nu a luat în calcul înfiinţarea unui “satelit” unde să-şi crească aceşti copii şi când se apropie de “vârsta care contează”, de momentul când vor deveni seniori. Mai mult, în ultima vreme, mulţi puşti valoroşi au plecat la alte echipe, Dinamo, Viitorul, LPS Banatul fiind “beneficiare” ale acestor transferuri, în timp ce, pentru Petrolul, undeva “se rupe firul” performanţei!
Gândiţi-vă, dacă Petrolul va retrograda, cât de util era un grup de jucători proprii, tineri, care să “simtă” galben-albastru! Din păcate, haosul strategiei fotbalistice care domină Petrolul a atins şi capitolul “juniori”, unde, nu cu mult timp în urmă, era un adevărată “zăcământ”.