Novak Djokovic a abandonat în turneul de la Dubai

Numărul 1 mondial Novak Djokovic a fost nevoit să abandoneze joi în faţa spaniolului Feliciano Lopez, în sferturile de finală ale turneului de la Dubai, punând astfel capăt unei serii de 17 finale consecutive jucate. Sârbul cedase deja primul set lui Lopez, pierdut cu 6-3 şi în cursul căruia „Nole” s-a plâns de dureri la ochiul drept. Este pentru prima dată din ianuarie 2015 (sfert de finală la Doha) când Djokovic nu ajunge în finala unui turneu.

Messi l-a făcut fericit pe cel mai tânăr fan al său

Băieţelul afgan devenit celebru după ce a fost fotografiat jucând fotbal îmbrăcat cu o pungă de plastic în culorile naţionalei Argentinei, pe care era scris numele şi numărul lui Lionel Messi a primit cadou o minge şi un tricou de joc cu semnătura starului FC Barcelona. Murtaza Ahmadi, în vârstă de 5 ani, i-a emoţionat pe internauţi în momentul postării fotografiilor sale pe Facebook, la jumătatea lunii ianuarie. Micul afgan apărea zâmbitor, purtând pe post de „tricou” o pungă de plastic în culorile albastru şi bleu, pe spatele căreia fratele său mai mare a scris „Messi” şi „10”.
UNICEF, organizaţie care colaborează cu FC Barcelona de mai bine de un deceniu, a jucat rolul de intermediar în acest caz, ajutându-l pe Murtaza să primească un tricou adevărat al lui Lionel Messi, semnat chiar de jucător. „Murtaza are acum un tricou adevărat! Leo Messi a contribuit ca visul său să devină realitate, oferindu-i un tricou cu dedicaţie şi o minge de fotbal”, a anunţat UNICEF Afganistan, pe contul oficial de Twitter. Federaţia afgană de fotbal (AFF) a anunţat, la rândul ei, că este pe cale să organizeze o întâlnire între Lionel Messi şi micul Murtaza. „Avem contacte preliminare cu vedeta clubului F.C. Barcelona, dar nu ştim deocamdată când va putea avea loc întâlnirea”, a spus Sayed Ali Kazemi, purtător de cuvânt al federaţiei. „Data venirii sale încă nu este confirmată, dar sunt şanse ca Murtaza să meargă în Spania pentru a-şi vedea idolul”, a precizat forul de la Kabul.