Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Piatra Neamţ, ca Victor Ponta trebuie să rămână în continuare în politică şi să candideze la alegerile parlamentare. Declaraţia liderului PSD vine în contextul anunţului făcut de Ponta că va candida pentru un mandat de parlamentar de Gorj.”Este un anunţ firesc, am avut discuţia asta cu el, a spus că vrea să candideze şi noi vrem să candideze. Eu discut foarte des cu Victor, n-am avut ieşiri publice împreună, vom avea şi ieşiri publice împreună. Este firesc să candideze la Gorj. Victor Ponta nu trebuie să iasă din politică. Chiar dacă are o perioadă, acum, când e mai puţin prezent în politică, trebuie să rămână în politică. Este un om politic valoros şi de viitor. Repet, îl încurajez să meargă mai departe cu acea fundaţie şi abia aştept să fiu invitat la lansare când devine oficial, când ies actele de la instanţă”, a afirmat Dragnea.
Totodată, Liviu Dragnea a mai declarat că PSD are doar doi candidaţi cerţi pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţa de judeţ – la Iaşi şi Constanţa. Anunțul a fost făcut sâmbătă, după Comitetul Executiv al partidului de la Piatra Neamţ. „Deocamdată avem candidat cert la Iaşi pe Mihai Chirica şi la Constanţa pe Decebal Făgădău. Nici la Bucureşti nu ne-am decis, nici la Timişoara, se fac sondaje în toate organizaţiile şi când vom avea măsurătorile finale le vom prezenta”, a declarat Dragnea. El a adăugat că în Comitetul Executiv Naţional de sâmbătă s-a aprobat proiectul iniţiat de PSD Neamţ, prin care comunităţile locale pot propune candidaţi pe listele social-democraţilor. „Am aprobat un proiect important, iniţiat de PSD Neamţ, care vine în continuarea hotărârilor adoptate la Congresul PSD. Este vorba de deschiderea partidului către societate, către oameni, modalitatea prin care vrem să construim listele la alegerile locale din iunie. Vom iniţia acţiuni, la Neamţ e deja un proiect-pilot, prin care cetăţenii vor putea propune, din comunitate, oameni care nu sunt membri şi pe care vor să îi vadă în Consiliul Local. Sunt mulţi oameni care au iniţiativă şi au notorietate, au foarte multă experienţă, idei şi ar putea reprezenta un plus pentru comunitate. Va stabili fiecare organizaţie locală care va fi numărul de locuri. La Neamţ, timp de o lună, s-a derulat proiectul, reacţiile sunt foarte bune, au reacţionat zeci de mii de oameni şi credem în acest proiect”, a afirmat Liviu Dragnea.
Potrivit acestuia, ordinea pe liste va fi stabilită în funcţie de susţinerea prin semnături pe care o va avea fiecare candidat.