V.Stoica

Consiliul Județean Prahova va aloca circa 1,7 milioane de lei pentru consolidarea unuia dintre drumurile pe care le are în administrare pe raza comunei Drajna. Autoritatea județeană a lansat licitația pentru încheierea unui contract de lucrări de consolidare a drumului județean 102B, pe raza comunei menționate, într-o zonă care a fost afectată de alunecările de teren din primăvara acestui an.
În luna martie, comisia de specialiști care a efectuat verificările la fața locului a descoperit că DJ102B a suferit o tasare de circa un sfert de metru pe o distanță de aproximativ 80 de metri, în corpul drumului apărând fisuri în covorul asfaltic, dar și denivelări pronunțate. La vremea respectivă, s-a găsit o soluție provizorie, pentru a nu fi întreruptă complet circulația rutieră spre Drajna și Posești, zona afectată fiind completată cu balast și piatră spartă, materiale care au fost folosite pe partea tasată a drumului.
Potrivit documentației de atribuire a contractului de lucrări de consolidare, vor fi efectuate corecții punctuale ale traseului, va fi îmbunătățit sistemul de scurgere a apelor de-a lungul drumului, dar și un nou sistem de semnalizare rutieră, pe lângă lucrările propriu-zise de consolidare.
Drumul județean 102B este una dintre principalele legături între județul Prahova și Buzău, asigurând direct accesul către DN1A, fiind cea mai importantă rută de acces pentru comunele Drajna și Posești.