CSM Ploieşti – HC Alba Sebeş 37-25 (18-12)

Petre Apostol

Ieri seară, în Sala „Olimpia”, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a încheiat turul Ligii Naţionale, printr-un joc în compania nou-promovatei HC Alba Sebeş.
Formația oaspete a început curajos, profitând de lipsa de concentrare din tabăra ploieșteană, conducând cu 5-1 în min. 5. Dar, antrenorul Neven Hrupec a schimbat sistemul de apărare, luând „unu la unu” pe Ioana Andrei, soluție care a funcționat.
CSM Ploiești a echilibrat astfel jocul, Farcău punctând pe contraatac, iar gazdele au egalat la mijlocul reprizei, la 8. Din min. 21 echipa ploieșteană a preluat controlul total, încheind repriza cu un parțial de 8-1, intrând la vestiare în avantaj, scor 18-12.
În partea secundă, CSM Ploiești a rezolvat soarta partidei în primele șase minute, distanțându-se la zece goluri, scor 24-14. Apoi, nu a făcut decât să-și păstreze avantajul, pe care, până la urmă, chiar l-a mărit spre final, scor 36-23
(min. 54).
Tehnicianul Hrupec a introdus apoi, în ultimele minute, pe toate celelalte jucătoare de pe bancă, inclusiv Sheiko, revenită pe teren după mai bine de jumătate de an.
Meciul s-a încheiat cu victoria favoritelor, conform jocului de pe teren, gazdele impunându-se cu scorul de 37-25.
Pentru CSM Ploieşti au jucat Tatalovic 8 intervenții – Tudor 7 goluri, Farcău 6, Tivadar 4, Dmitrovic 2, Shutska 2, Preda 1; Dumitru o intervenție de la 7m – Chiricuță 7 goluri (4/4 de la 7m), Bozovic 4, Vasilescu 2, Gavrilă 1, Boștină 1, Carașol, Sheiko, Mitrescu.
De la HC Alba Sebeş s-au remarcat Predoi 6 goluri (2/2 de la 7m), Ciolan 5, Pătuleanu 3 (1/1 de la 7m), Dobromir 3, Safta 3.