V. Stoica

Finalizarea proiectelor europene problematice – al căror termen de încheiere a lucrărilor va depăși cu mult sfârșitul acestui an – și contabilizarea tuturor banilor care ar trebui să fie acoperiți, în anul 2016, exclusiv de la bugetul propriu al Ploieștiului au fost subiecte abordate de către Paul Palaș, președintele Comisiei de Buget-Finanțe din cadrul Consiliului Local Ploiești. Acesta a venit cu o serie de recomandări pentru Primăria Ploiești –
beneficiarul finanțărilor europene și totodată autoritatea contractantă care trebuie să răspundă pentru întârzierea finalizării proiectelor derulate prin Programul Operațional Regional, plătind din banii ploieștenilor restul lucrărilor neexecutate – în scopul diminuării efortului bugetar de anul viitor.
Potrivit economistului Paul Palaș, în primul rând, reprezentanții Primăriei Ploiești ar trebui să convoace într-o ședință toți constructorii care lucrează în prezent la obiectivele realizate prin fonduri europene și care sunt mult întârziate, cum sunt linia tramvaiului 102, podul de la Gara de Vest și Hipodromul, pentru a se vedea foarte clar situația lucrărilor. “Trebuie să le cerem constructorilor să lucreze în trei schimburi, 24 de ore din 24, pentru a face eforturi reale care să conducă la reducerea fondurilor pe care ar trebui să le suportăm anul viitor pentru finalizarea obiectivelor menționate, să nu ne fie teamă de disconfortul creat”, a menționat Palaș.
La sugestia acestuia, s-a stabilit ca, la începutul lunii decembrie, să aibă loc întâlnirea constructorilor cu Primăria Ploiești, pentru evaluarea stadiilor lucrărilor.