Petre Apostol

Cu o săptămână înainte de startul campionatului de volei, echipa masculină Tricolorul LMV Ploiești, nou-promovată în primul eșalon, s-a aflat la Galați, în weekendul care a trecut, unde a luat parte la competiția amicală Cupa „Arcada”. Întrecerea a fost organizată de CS Arcada Galați, formație clasată pe locul al cincilea în sezonul trecut, urmând să evolueze în cupele europene.
Ploieștenii au realizat un adevărat tur de forță la turneul de la Galați, arătând semnale bune în privința debutului în campionat. Jucătorii pregătiți de Marian Anton și Mădălin Marinescu au câștigat toate meciurile disputate la întrecerea din Galați, cedând un singur set!
În debutul întrecerii, ploieștenii s-au impus cu scorul de 3:0 în meciul disputat în compania formației Dinamo București, care se situase pe locul al patrulea în sezonul precedent. Tricolorul LMV și-a adjudecat primul set la 19, după care Dinamo a fost mult mai aproape, fără, însă, efect pe tabela de marcaj, prahovenii câștigând și actul secund, cu scorul de 25:22. În setul al treilea, ploieștenii s-au impus la o diferență apreciabilă, scor 25:18.
În a doua zi a turneului, Tricolorul LMV s-a confruntat cu echipa gazdă, Arcada Galați, pe care o mai întâlnise de trei ori până atunci în partide amicale (două la Ploiești și una la turneul de la Craiova, de săptămâna trecută), câștigând o singură dată.
La fel ca în meciurile anterioare dintre cele două echipe, disputa a fost una foarte echilibrată. Tricolorul LMV și-a adjudecat clar actul inaugural, scor 25:18, după care Arcada Galați a replicat, câștigând setul secund, scor 25:20, egalând situația pe tabelă.
În setul următor s-a ajuns până în prelungiri, ploieștenii având câștig de cauză, cu scorul de 27:25. A urmat, apoi, un nou set foarte strâns, care a intrat în prelungiri, tot Tricolorul LMV gestionând mai bine finalul, adjudecându-și actul cu scorul de 29:27, închizând meciul la 3:1 la general.
În ultima zi a turneului, duminică dimineață, Tricolorul LMV Ploiești s-a impus în minimum de seturi în duelul cu VCM LPS Piatra Neamț, formație pe care o va întâlni și sâmbătă, în primul meci al campionatului, programat de la ora 17.00, la Complexul Sportiv „Tel George Junior”.
La turneul de la Galați, echipa ploieșteană a testat toți jucătorii din lot, începând meciurile cu formula devenită standard: Gjoko Josifov, Vladan Aleksić, Cosmin Ghimeș, Cristian Imhoff, Florin Voinea, Tomi Rumpunen – Alexandru Călin (libero), fiind, apoi, introduși și ceilalți sportivi ai formației: Ștefan Someșan, Tudorel Farcaș, Andrei Grigoraș, Alexandru Voinea, Eugen Teotoc.