Petrolul va susţine, duminică seară, de la ora 20.30, pe “Ilie Oană”, primul meci din returul sezonului regulat, adversară fiindu-i deţinătoarea titlului, FCSB. Antrenorul Eusebiu Tudor şi jucătorii Dean Beţa şi Abdellah Zoubir au prefaţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, duelul cu echipa din Capitală, petroliştii fiind încrezători că pot obţine un rezultat care să le confere un alt moral pentru ceea ce urmează în campionat.

Chiar dacă au înregistrat doar o singură victorie în primele 13 runde ale Ligii I, “lupii” nu privesc cu teamă spre întâlnirea de duminică seară. Antrenorul Eusebiu Tudor este conştient de dificultatea întâlnirii, dar mizează pe forţa grupului echipei pe care o conduce. “Întâlnim o echipă valoroasă şi care, în ultimul timp, a început să crească şi ca joc, dar şi ca rezultate. Au calitate individuală, au jucători cu experienţă, dar în niciun caz nu trebuie să abordăm jocul cu teamă. Suntem conştienţi că avem şansa să obţinem un rezultat bun, să câştigăm meciul, dar va trebui, în primul rând, să avem curaj şi să jucăm ceea ce pregătim la antrenamente”, a declarat Eusebiu Tudor, cel care, joi seară, a urmărit din tribunele “Arenei Naţionale” partida pe care FCSB a disputat-o cu ACS Poli Timişoara în “Cupa Ligii”. “I-am văzut şi pe viu, am urmărit şi câteva înregistrări şi vom căuta să le blocăm punctele lor forte. Însă, în acelaşi timp, trebuie ca noi să jucăm foarte bine, pentru că nu putem să aşteptăm să se producă o minune. Trebuie să interpretăm partitura noastră pentru a putea obţine un rezultat pozitiv, iar forţa noastră de grup trebuie să anihileze forţa lor individuală. Doar aşa vom avea şanse mari să câştigăm acest meci”, a adăugat tehnicianul “galben-albaştrilor”. “Terenul nu ne avantajează nici pe noi, nici pe adversari. Trebuie să ne adaptăm şi să jucăm în orice condiţii, să luptăm şi să le transmitem, astfel, un mesaj celor din tribune, că suntem decişi să facem tot ceea ce putem ca să câştigăm. În acest moment, publicul este singurul nostru avantaj pe Ilie Oană”, a adăugat Eusebiu Tudor.

La rândul său, fundaşul Marian Dean Beţa a spus, despre confruntarea de duminică, că „ne aşteaptă un joc foarte greu, pe care îl tratăm cu toată seriozitatea pentru a obţine cele trei puncte. Avem nevoie de multă muncă şi de multă determinare şi sperăm ca suporterii să vină şi să ne susţină într-un număr cât mai mare, pentru că avem nevoie de ei. O să ne luptăm de la egal la egal, o să dăm tot ce putem ca să obţinem maximum de la acest meci”.

Optimist este şi mijlocaşul francez Abdellah Zoubir, cel care spune că atât el, cât şi coechipierii săi, sunt motivaţi pentru a obţine o victorie. „Ştim că este un meci foarte important, dar ne-am antrenat bine în această perioadă şi vom face tot posibilul să obţinem un rezultat bun. Important va fi să fructificăm ocaziile pe care ni le vom crea, să reuşim să marcăm, iar apoi va trebui să jucăm cu inteligenţă şi să nu facem greşeli. Suntem motivaţi, este un joc important pentru noi, pentru club, pentru fani şi cu toţii vrem să câştigăm, mai ales că sunt convins că vom avea parte şi de o atmosferă foarte frumoasă în tribune”, a declarat Zoubir.

fcpetrolul.ro