Decizie mult așteptată de tinerii care vor să-și pună pe picioare o afecere. Organizatorii din cadrul proiectului „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” au redeschis pe 13 august concursul planurilor de afaceri finanțate prin programul POSDRU. Participanții pot fi din oricare județ al țării dispuși să-și deschidă o afacere în județul Olt.

Un viitor antreprenor va avea șansa să înființeze o afacere în județul Olt, cu ajutorul finanțării de maxim 25.000 euro primite în urma câștigării competiției.

Tinerii care doresc să înceapă o afacere în județul Olt au acum ocazia să concureze până miercuri, 19 august, ora 14.00.

Orice persoană care dorește să înființeze o afacere în județul Olt, indiferent de județul în care locuiește acum. Participanții care vor concura pentru finanțarea POSDRU trebuie să aibă în vedere domeniile și codurile CAEN acceptate în proiect, dar și modul în care își întocmesc bugetul. Planurile de afaceri vor fi jurizate de specialiști din zona antreprenorială, iar câștigătorii vor primi finanțare de maxim 25.000 de euro pentru realizarea afacerii, conform gds.ro.

La acest concurs se poate înscrie orice persoană care dorește să înființeze o afacere în județul Olt, indiferent de județul în care locuiește acum. Participanții care vor concura pentru finanțarea POSDRU trebuie să aibă în vedere domeniile și codurile CAEN acceptate în proiect, dar și modul în care își întocmesc bugetul.

Aceștia trebuie să trimită planul de afaceri împreună cu documentele de înscriere (Copia CI semnatǎ, CV-ul, Declaraţia de angajament privind asigurarea cofinanțării semnatǎ, Declaraţia de eligibilitate, conflict de interese și angajament semnatǎ, Declaraṭia privind acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal semnatǎ, Declaraṭia privind evitarea dublei finanțări semnatǎ. De asemenea, planul de afaceri, împreună cu actele de mai sus, trebuie trimise și în original pe adresa Consiliului Județean Ilfov, în atenția lui Tudor Vladâcenco – Proiectul „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri“, având ca dată a poștei 19 august.
Planurile de afaceri vor fi jurizate de specialiști din zona antreprenorială, de reprezentanții Consiliului Județean Ilfov și ai celor două asociații partenere, Asociația Travel Focus și Asociația Excelsior, pe baza metodologiei concursului, iar câștigătorii vor primi finanțare de maxim 25.000 de euro pentru realizarea afacerii.
Metodologia, un model de buget, o schiță a unui plan de afaceri și alte detalii legate de concurs pot fi consultate pe site-ul oficial al proiectului, www.25000euro.ro.

Despre proiect
Proiectul „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Proiectul se desfășoară în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), iar noile firme vor fi înființate în aceste județe. Totuși, concursul planurilor de afaceri a fost deschis oricărei persoane, din orice regiune a țării. Au fost targetați în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18 și 25 de ani, studenții și femeile cu spirit antreprenorial.