Violeta Stoica

SC Transport Călători Express încearcă din nou să găsească piese de schimb pentru troleibuzele Neoplan, mijloacele de transport public second-hand achiziționate în mandatul trecut, care au nevoie periodic fie de înlocuirea unor componente, fie de repararea echipamentelor electrice.
Ieri, societatea de transport public din Ploiești a lansat o nouă rundă de licitații pentru încercarea de a mai repara câte ceva din problemele apărute la troleibuzele care mai sunt în circulație, din cele 24 care au fost achiziționate în anul 2010, cu câte aproximativ 150.000 de euro bucata.
Pentru serviciile de reparat echipamentele electrice defecte, Transport Călători Express are speranța că va încheia un acord cadru cu un singur agent economic, pentru o perioadă de 12 luni, valoarea contractului fiind estimată între 479.000 și 915.350 de lei. Pe de altă parte, pentru furnizarea de piese de schimb tot pentru troleibuzele Neoplan, TCE intenționează să încheie un alt acord-cadru, valoarea acestuia fiind estimată la maximum 1,4 milioane de lei.