F.T.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice de la IPJ Prahova anunță, printr-un comunicat, că au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova un dosar penal care vizează comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor, a mai multor prahoveni.
Din cercetările efectuate de polițiști, reiese că două dintre pesoanele bănuite – un bărbat în vârstă de 55 de ani și soția acestuia în vârstă de 48 de ani, ambii din Ploiești – cu sprijinul altor doi bărbați și prin intermediul a 19 societăți comerciale și asociații, toate implicate într-un circuit comercial ilicit – ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.700.000 de lei.
Astfel, suspecții ar fi produs și comercializat, prin unități proprii, suplimente alimentare și cosmetice de diferite tipuri, dar ar fi ascuns veniturile obținute din comercializarea acestora, prin neînregistrarea în evidențele contabile ale societăților a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor aferente realizate, în scopul sustragerii de la plata taxelor și a impozitelor datorate bugetului de stat. Activitatea infracțională avută în vedere de anchetatori a fost cuprinsă în intervalul 2011 – 2014.
Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri imobile ale celor cercetați.