F.T.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat publicităţii, recent, lista posturilor de procuror vacante sau care urmează a se vacanta, până la data de 1 iunie 2015, la parchetele arondate Curților de Apel, Tribunalelor și Judecătoriilor din țară.
În ceea ce priveşte unitățile de parchet arondate instanțelor din Prahova, pentru completarea posturilor finanțate mai este nevoie de șapte procurori. Cel mai mare deficit de anchetatori se întâlnește la parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, unde, din cele 20 de posturi finanțate, sunt ocupate 17, o situație asemănătoare întâlnindu-se și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unde deficitul de anchetatori este, de asemenea, tot de trei procurori, respectiv, din totalul de șapte funcții de execuție sunt acoperite patru.
Minus un procuror față de cât prevede schema se întâlnește la instanța acuzării de la Vălenii de Munte (patru prevăzute în schemă, trei ocupate), în schimb, celelalte două parchete din Prahova – Mizil și Sinaia – au schemele complete.
Nu au deficit de procurori nici Parchetele de pe lângă Tribunulul Prahova și Curtea de Apel Ploiești.
Cele șapte posturi vacante la parchetele prahovene ar putea fi ocupate în urma examenului de absolvire din această vară, în cazul în care există auditori de justiție care și-au exprimat dorința de a fi repartizați în Prahova.