Mureşul Tg. Mureş-CSM Ploieşti 23-26 (13-11)

Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a deschis antepenultima etapă din Liga Naţională, jucând, ieri seară, pe terenul ultimei clasate SC Mureşul Tg. Mureş, care nu obţinuse niciun punct. Cu toate că gruparea ploieşteană, care se luptă pentru calificarea în playoff, pornea ca favorită, meciul a fost mult mai echilibrat, echipa mureşeană oferind o replică pe măsură.
CSM Ploieşti a avut iniţiativa în prima parte a reprizei întâi. Dar, de la 9-7, gazdele au reuşit un parţial de 5-0 în şapte minute, ajungând la conducere. În ultimele trei minute, şi-a apărat avantajul de două goluri, intrând la vestiare în frunte, scor 13-11.
În partea secundă, CSM Ploieşti a revenit, egalând, iar echilibrul a continuat până spre finalul meciului. Cu o bancă de rezerve mult mai lungă, formaţia ploieşteană a gestionat mai bine secvenţele de final, creându-şi un avantaj de două goluri cu două minute rămase de joc.
Gazdele nu au putut să forţeze egalarea, iar CSM Ploieşti a văzut cum „glonţul” i-a trecut pe lângă ureche, obţinând, în cele din urmă, un succes important, cu scorul de 26-23.