CSM Ploieşti-HCM Baia Mare, mâine, ora 20.30

Petre Apostol

După ce a fost extrem de aproape să realizeze surpriza primei etape din returul Ligii Naţionale, pierzând la limită pe terenul vicecampioanei, Corona 2010 Braşov, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti se află în faţa celei mai provocatoare partide din a doua jumătate a fazei preliminare a campionatului. Elevele antrenorului Goran Kurtes vor primi vizita echipei campioane, meciul cu HCM Baia Mare fiind programat mâine seară, în Sala „Olimpia”.
Dacă în disputa cu vicecampioana nu a izbutit surpriza, gruparea ploieşteană are şansa să se revanşeze la prima confruntare din 2015 în faţa propriilor suporteri. Deşi va fi foarte dificil, având în vedere valoarea lotului formaţiei băimărene, CSM Ploieşti va încerca să facă tot posibilul să obţină cel puţin o remiză, care i-ar aduce un mare plus atât în clasament, cât şi ca imagine.
Formaţia prahoveană ocupă locul al şaptelea în ierarhie, sperând cu şanse reale la calificarea în playoff, traversând cel mai bun sezon de la înfiinţare, investiţiile în sfârşit arătându-se şi în rezultate. HCM Baia Mare, câştigătoarea campionatului în sezonul trecut, participantă în Liga Campionilor, se situează şi de data aceasta pe prima poziţie a ierarhiei, cu un singur insucces înregistrat până acum, pe terenul vicecampioanei. Înfrângerea la limită cu ASC Corona 2010 Braşov a survenit în etapa a cincea a turului, HCM Baia Mare reuşind, apoi, o serie de nouă victorii consecutive, aflându-se la patru puncte de urmăritoarele sale, gruparea braşoveană şi CSM Bucureşti.
În meciul din tur dintre CSM Ploieşti şi HCM Baia Mare, formaţia prahoveană s-a menţinut aproape de campioană timp de 45 de minute, însă, în ultimul sfert de oră, gazdele s-au desprins, câştigând cu scorul de 30-20, după ce la pauză conduceau cu 13-10.
Alla Sheiko (perfectă de la linia de 7 m) şi Mirela Roman au fost principalele marcatoare ale formaţiei ploieştene în acel joc, dar contribuţii importante au avut şi Ramona Ştefan, Andreea Dincu, Marinela Gherman şi portarul Elena Şerban.
Etapa a doua a returului a început de ieri seară, când erau programate meciurile CSM Unirea Slobozia-CSM Bucureşti, CSM Cetate Devatrans-ASC Corona 2010 Braşov, HC Zalău-HC Dunărea Brăila. Iar în afară de meciul echipei ploieştene, mâine urmează să se mai desfăşoare partidele Universitatea Neptun Constanţa-SC Mureşul Tg. Mureş, SCM Craiova-HCM Roman, U Alexandrion Cluj-HCM Rm. Vâlcea.
Astfel, CSM Ploieşti încheie şi cea de-a doua etapă a returului, după ce în runda inaugurală a evoluat tot în ultimul meci, disputat luni seară.
De menţionat că, înaintea partidei, de la ora 19.15, pe parchetul Sălii „Olimpia” va avea loc un eveniment demonstrativ de minihandbal.