V. S.

O întâlnire foarte importantă a avut loc ieri la Instituţia Prefectului Prahova, între Rodica Paraschiv – prefectul judeţului, şi Constantin Oprea – directorul general al Transferoviar Călători, societate care va prelua circulaţia feroviară pe ruta Ploieşti Sud-Măneciu.
Practic, s-au stabilit procedurile necesare preluării – în a doua parte a acestei luni – a circulaţiei pe acest tronson de cale ferată, în primă fază cu patru perechi de trenuri de călători zilnic, de către Transferoviar Călători, pe secţia Ploieşti Sud – Vălenii de Munte – Măneciu. Începând de anul viitor, se va suplimenta numărul de trenuri care vor fi în circulaţie pe această rută, Transferoviar Călători fiind, de altfel, societatea privată care a redeschis traficul feroviar şi pe ruta Ploieşti Sud – Slănic.
Ruta Ploieşti Sud – Vălenii de Munte – Măneciu a fost închisă începând cu luna februarie 2012, iar pentru a se asigura siguranţa traficului, atât feroviar, cât şi rutier, Instituţia Prefectului va stabili măsurile necesare pentru redeschiderea circulaţiei în condiţii normale, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Consiliul Judeţean, Drumurile Naţionale şi Regionala CFR.
Reluarea transportului feroviar de călători pe Valea Teleajenului va reprezenta o alternativă de deplasare de care vor beneficia cetăţenii din zonă, iar Instituţia Prefectului va continua să se asigure că sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă a traficului.