In noaptea de 25 spre 26 octombrie 2014, ceasurile vor fi date cu o ora inapoi, astfel incat ora 4:00 va deveni ora 3:00. Duminica, 26 octombrie, va fi cea mai lunga zi din an, iar romanii vor avea prilejul sa doarma cu o ora in plus.
Nu toti romanii se vor bucura, insa, de trecerea la orarul de iarna.

CFR Calatori informeaza ca, incepand de duminica, 26 octombrie 2014, in activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora de iarna, ora 4:00 devenind ora 3:00, dar acest lucru nu va modifica mersul trenurilor in vigoare.

Trenurile de calatori vor pleca din gari (statiile din care se formeaza) dupa ora oficiala de vara pana duminica, 26 octombrie, la ora 4:00, care devine ora 3:00. Trenurile care pornesc din statiile de formare adupa aceasta ora, vor pleca la orele din mersul trenurilor in vigoare, respectand ora de iarna.

Trenurile care se vor afla in circulatie dupa ora 4, ora de vara, vor opri in statiile de pe parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa ora de iarna. Cursele care au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.