Antrenorul Petrolului – Răzvan Lucescu a avut parte de un meci special, dintr-un punct de vedere, cu FC Botoşani. Asta pentru că tatăl său, Mircea Lucescu şi-a făcut apariţia la stadionul “Ilie Oană”, asistând – pentru prima dată “live” – la un meci susţinut de echipa fiului său, prezenţa lui Lucescu senior fiind de bun augur, Petrolul “rezolvând” meciul din primul sfert de oră!
Răzvan a remarcat acest lucru, felicitându-şi elevii pentru că şi-au făcut meciul uşor: “Am câştigat acest joc în special prin atitudinea din primul sfert de oră, când am reuşit să recuperăm multe mingii în terenul advers şi am marcat de trei ori. Apoi, ne-am relaxat prea devreme şi asta ne-a costat un gol, dar la pauză am vorbit cu băieţii să pornim de la ideea că este 0-0, să jucăm cât se poate de responsabil, şi am marcat golul patru, care ne-a permis, apoi să facem un joc de control. Astăzi a fost infernal la nivelul solului, foarte cald, şi este bine că am dat dovadă de echilibru, seriozitate, şi ne-am apropiat victoria pe care trebuie să o uităm imediat şi să ne concentrăm pentru meciul de joi, de la Plzen” – avea să spună Lucescu jr. după meci.
Omologul său de pe banca moldovenilor de la FC Botoşani – Leo Grozavu a recunoscut că toate planurile i-au fost date peste cap de golul primit în primul minut, “autobaza” pregătită fiind repede “păcălită” de jucătorii ploieşteni.
„Este foarte greu când joci cu o echipă ca Petrolul să faci asemenea cadouri. Practic, soarta partidei s-a decis din primul minut. Noi ne-am bazat pe faptul că ei trebuie să construiască, să depună efort, dar ei n-au avut nevoie să muncească, pentru că le-am făcut un cadou încă din minutul 1, când au marcat la primul corner, golul doi a venit în urma unei faze simple, iar golul trei nu poate fi catalogat” – a spus Grozavu, cel care a primit 7 goluri în primele două meciuri oficiale pe banca botoşănenilor.

Şi lui Plzen îi merge bine

Dacă Petrolul a învins cu 4-1 pe FC Botoşani, adversara din turul 3 preliminar al Europa League, Victoria Plzen a reuşit şi ea primul succes în campionat, 3-1 pe teren propriu cu Jablonec. Kolar – atacantul care a marcat golul egalizator la Ploieşti a rămas cel mai eficient jucător al lui Plzen, cu un gol şi o pasă de gol pentru Petrzela, el fiind cel mai periculos jucător al echipei lui Dusan Uhrin, care a beneficiat şi de un autogol marcat de adversari.

Arbitrează un francez, observat de un slovac!

Joi, în Cehia, Petrolul va avea parte de arbitrajul unei brigăzi franceze, UEFA anunţând componenţa brigăzii care va oficia la meciul de la Plzen.
Benoit Millot, la centru, ajutat de asistenţii Stephan Luzi şi Hicham Zakrani, plus rezerva Sebastien Moreira sunt cei patru cavaleri ai fluierului care vor conduce meciul de joi seara (ora 21,00). Millot – în vârstă de 32 de ani, este un arbitru aflat la începutul carierei sale internaţionale, fiind pe lista FIFA de anul acesta. Interesant este că prestaţia arbitrilor de la meciul din Cehia va fi supervizată de un… slovac – Marian Ruzbarski! Celălalt observator, pentru organizare, este din Israel – Ariel Kennet Scheiman.