În acest sfârşit de săptămână, peste 200.000 de turişti sunt aşteptaţi să ajungă pe litoral, unde o serie întreagă de manifestări, de la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei şi până la paradă de modă şi concerte de muzică electronică, au fost pregătite special pentru distracţia acestora. Astfel, în cel mai aglomerat weekend din această vară, aşa cum se aşteaptă patronii unităţilor de cazare de pe litoral, distracţia a început încă de ieri dimineaţă, când, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, zeci de mii de oameni au mers să asiste la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Festivităţile s-au desfăşurat pe tot parcursul zilei, încheindu-se în jurul orei 22.00 cu concerte şi retragerea cu torţe executată de marinarii militari. Manifestări similare vor fi organizate şi la Mangalia, pentru turiştii aflaţi în staţiunile din sudul litoralului.
Ca la fiecare sfârşit de săptămână, staţiunea Mamaia va fi centrul distracţiei, în toate cluburile din staţiune urmând să aibă loc concerte, susţinute de artiştii în vogă ai momentului.
Tot în Mamaia, va fi organizată săptămânala paradă a carelor alegorice, dar şi unul dintre cele mai importante evenimente globale dedicate modei, International Fashion Weekend. În Mamaia Sat va avea loc Festivalul de muzică electronică Suwaves, iar pe plaja Modern din Constanţa va fi organizat Festivalul „Zilele Prieteniei Bergenbier”, pe scena ridicată cu acest prilej urmând să evolueze, în cele două zile ale manifestării, 16 dintre cele mai tari trupe româneşti, între care Şuie Paparude, Vunk, Paraziţii ori Viţa de Vie. De asemenea, în Venus va fi organizat unul dintre concertele din turneul Mix Music Evo 2014, printre invitaţi aflându-se What’s Up, Nicole Cherry, Keo, Deepcentral, Matteo, Crush & Alexandra Ungureanu şi Andreea Bălan. Sute de poliţişti şi jandarmi se vor afla la datorie în acest sfârşit de săptămână, atât în Constanţa, cât şi în celelalte staţiuni de pe litoral, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Totodată, peste 15 aparate radar vor fi puse pe principalele artere din judeţ, poliţiştii rutieri urmând să acţioneze pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave. Ieri dimineaţă, traficul era intens pe Autostrada Soarelui şi se desfăşura pe anumite tronsoane în coloană, din cauza ceţii înregistrându-se şi două accidente, pe sensul de mers către litoral.