* Dermatologii atrag atenţia că este indicat ca părul să fie spălat cel puţin o dată pe zi. Nespălarea atrage după sine, spun doctorii dermatologi, favorizarea unui mediu microbian la nivelul scalpului. Sebumul format pe firul de păr duce la apariţia ciupercilor care produc iritaţii la nivelul scalpului. Neîngrijirea adecvată favorizează apariţia mătreţii, a cojilor de pe scalp, dar şi a zonelor roşiatice. Mediul în care ne desfăşurăm activitatea este şi el un factor important care duce la murdărirea părului, susţin dermatologii.

* Căldura poate modifica foarte mult comportamentul căpuşelor care parazitează animalele de companie, în special câinii, făcându-le să se ataşeze de oameni, susţin concluziile unui studiu realizat de cercetători francezi, studiu care atrage atenţia asupra riscului declanşării unor epidemii, în rândul oamenilor, provocate de bolile transmise de căpuşe, în contextul încălzirii climatice globale.

* Râsul şi muzica scad presiunea sângelui. Bărbaţii şi femeile de vârsta a doua care ascultă frecvent muzica preferată şi care obişnuiesc să râdă au şanse mari să li se reducă presiunea sângelui, arată un studiu realizat de cercetătorii japonezi de la Osaka University, citat de site-ul WebMD.
Eşantionul de 79 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 74 de ani pe care s-a făcut cercetarea a fost împărţit în trei grupe: 32 de persoane au intrat într-un program unde au fost încurajate să cânte şi să asculte muzică, iar 30 au participat la un curs de yoga care îmbină exerciţiile de respiraţie cu râsul şi au vizionat comedii japoneze. Restul de 17 persoane au rămas într-un segment neutru, fără să asculte muzică şi fără să participe la sesiuni de râs. Cercetătorii le-au măsurat presiunea sângelui înainte şi după sesiunile de muzică şi râs şi, după trei luni, au observat că tensiunea le-a scăzut cu aproape 6 mmHG.