Steaua s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Campioana României, Steaua Bucureşti, s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa norvegiană Strømsgodset IF, în manşa secundă a turului doi preliminar al competiţiei. Golurile au fost marcate de Râpă ’72 şi Stanciu ’84. Meciul a fost arbitrat de Eitan Shmuelevitz, aflat la prima partidă de Liga Campionilor din carieră. Shmuelevitz a fost ajutat la cele două linii de Danny Krasikow şi Nissan Davidy, iar arbitru de rezervă a fost Alon Yefet. Delegatul UEFA pentru acest joc a fost englezul Andrew Shaw, iar arbitrii au fost supervizaţi de portughezul Vitor Pereira.
Toni Grădinaru a debutat în Liga Campionilor cu ocazia acestui meci. La partidă au asistat 18.043 spectatori, între care şi circa 50 de norvegieni. În tur, Steaua s-a impus, săptămâna trecută, cu scorul de 1-0. În turul trei preliminar, Steaua va întâlni echipa FK Aktobe, din Kazahstan, care a eliminat formaţia Dinamo Tbilisi din Georgia.

România şi-a asigurat patru medalii la CE de box pentru tineret şi juniori

Delegaţia României prezentă la Campionatele Europene feminine de box pentru tineret şi juniori, ce se desfăşoară la Assisi (Italia), şi-a asigurat deja patru medalii în probele rezervate junioarelor. La categoria 48 de kilograme, Elena Timofte şi-a asigurat medalia de bronz şi urma să joace ieri împotriva britanicei Melissa Hall, informează eubcboxing.org.
Dana Georgiana Iorga (50 de kilograme) o va întâlni în semifinale pe poloneza Agata Kawecka, în timp ce Denisa Ionela Ungureanu (63 de kilograme) o va întâlni în penultimul act pe Melissa Freitag (Germania). Patricia Gabriela Martinconi, categoria +80 de kilograme, are medalia de bronz asigurată, ea fiind calificată direct în semifinalele competiţiei.
La această categorie s-au înscris doar cinci sportive, Martinconi urmând să o întâlnească în semifinale pe turcoaica Melike Cakar, care a trecut prin KO tehnic în prima repriză de unguroaica Szimonetta Pallas.
Lotul pregătit de Adrian Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe mai are cinci sportive şi în probele de tineret, care vor evolua în sferturile de finală ale competiţiilor.