De vineri pana luni (6-9 iunie 2014), in minivacanta de Rusalii, Targul cu Bunatati se deschide la Sinaia, in Parcul Dimitrie Ghica. La standurile producatorilor veti gasi branzeturile producatorilor din Fundata, Cristianu, Zagra, dar si branza maturata Sambrunia, unicat in Romania, adusa de Petru Miclos din Folt (HD), de la Asociatia Humanitas, paine de casa cu crusta crocanta si carnaciori, sunculite si afumaturi de la Rupea. Inainte de a degusta toate aceste bunatati, trebuie sa treceti pe la Domnul Chise, pentru o gura de palinca bihoreana adevarata si pentru una de vin de la Mizil. Langa atatea branzeturi, sunculite si palinca, se potrivesc de minune legumele cultivate de familia Stefan din Bucsani de Dambovita.

Si, ca sa continuam rasfatul, veti putea cumpara, numai si numai dupa ce degustati, bunatati dulci romanesti, italiene si turcesti. Asadar, puteti incerca turtitele dulci pictate manual de mesterii populari argeseni din Bascov, serbeturile si dulceturile de la Doamna Ana din Varatec sau prajituri si inghetata artizanala de fructe de padure, ciocolata, vanilie, fistic sau ciocolata si halvita de casa de la Lipova. Italienii ne aduc deserturi fara albus de ou, cornulete din pasta de fistic si migdale, fructe din martipan, fursecuri crocante, migdale sau alune glazurate sau trase in ciocolata, iar turcii vin cu baclavale, sarailii, cafea la nisip. Daca copiii nu vor fi prea incantati de gustul de braga facuta dupa reteta traditionala, sigur sucul de mere simplu sau cel cu sfecla rosie facut de domnul Neagu, inginerul agronom de la Voinesti, va fi pe placul lor. Nici ceaiurile si tincturile nu lipsesc de la targ, pentru cei care prefera tratarea afectiunilor pe cale naturala.

Si pentru ca Targul cu Bunatati sustine arta si mestesugul romanesc, veti gasi minunatii pentru casa facute la razboiul de tesut de mesterul popular Gina Avram din Teisani, genti de piele facute de mesterul pielar sucevean Cristi Gavriliu, ii de Breaza, tricouri pictate, bijuterii din piele si pietre semipretioase, bijuterii din dantela de margele sau din lana impaslita si decoratiuni folosind tehnica servetelului.

Pe langa surprizele dulci pe care copii le vor gasi la Targul cu Bunatati, atelierele “Pasiuni si mestesuguri pentru copii”, ateliere GRATUITE pentru acestia, pe care le veti gasi in aceeasi locatie, vor fi o incantare atat pentru ei, cat si pentru parinti. Cat timp copii mesteresc la roata olarului (vineri), picteaza masti si suporturi pentru lumanari (vineri-luni), tes la gherghef semne de carte (vineri-luni), migalesc la bijuterii din piele (sambata si duminica) sau invata sa picteze pe tricourile pe care si le aduc (duminica), parintii se pot plimba prin parcul inflorit si plin de istorie sau pot degusta si cumpara bunatatile din targ. Copiii vor fi incantati ca au invatat lucruri noi de la artisti si mesteri populari, dar si pentru ca vor putea pleca acasa cu obiectele lucrate de ei.

Program Targul cu Bunatati
Vineri – duminica: 9.00- 20.00; Luni: 9.00-13.00
Program Ateliere GRATUITE “Pasiuni si mestesuguri pentru copii”
Vineri – duminica: 10.00-15.00; Luni: 10.00 -13.00