La data de 03.06.2014, polițiștii ploieșteni au întocmit un dosar de cercetare penală, pe numele unui bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și care se află sub influența băuturilor alcoolice.
Astfel, la aceeași dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus măsura controlului judiciar față de bărbatul în cauză.
La data de 05.06.2014, bărbatul, căruia i se stabilise în cadrul măsurii controlului judiciar mai multe obligații, printre care și aceea de a nu părăsi limitele teritoriale ale municipiului Ploiești, a fost depistat de către polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din orașul Otopeni, jud. Ilfov, în timp ce se îmbarca, cu destinația Roma.
Polițiștii Secției nr. 1 Ploiești au emis un mandat de aducere pe numele bărbatului și l-au preluat de la aeroport, prezentându-l Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunerea de sesizare a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești, în vederea înlocuirii măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestării preventive.
Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, și-a însușit propunerea polițiștilor și a sesizat Judecătoria Ploiești, care a programat ședința de judecată pentru data de 06.06.2014, emițând o citație procedurală.
La data de 06.06.2014, bărbatul a fost condus la Judecătoria Ploiești, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, emițând mandat de arestare pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
Bărbatul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.