Grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii va lansa joi, 24 aprilie 2014, orele 12:00, prima hartă turistică bilingvă a orașului Ploiești, eveniment ce va avea loc în sala „Marea Unire” din Palatul Culturii.
„Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții.” Nicolae Iorga
Deși un oraș cu o istorie bogată și tumultoasă, Ploieștiul este deseori perceput de către majoritatea locuitorilor săi de toate vârstele și a vizitatorilor români și străini ca fiind un oraș gri, fără un trecut istoric semnificativ. La acestă stare de fapt constribuie lipsa informațiilor despre punctele de referință importante din oraș și inaccesibilitatea lor pentru marea masă a ploieștenilor sau persoanelor aflate în trazit.
Grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii a identificat nevoia creării unei hărți turistice care să se adreseze deopotrivă ploieștenilor și turiștilor români și străini, care să conducă la creșterea informării opiniei publice locale și naționale asupra istoriei Ploieștiului și la schimbarea în bine a percepției generale asupra posibilităților de vizitare și recreere din comunitatea locală.
Harta „Redescoperă Ploieștii” este un proiect realizat în doar patru luni de către voluntari ai comunității ploieștene, cu sprijinul financiar al Fundației Comunitare Prahova prin fondul Orașul Crește Frumos. În realizarea și promovarea proiectului și-au mai adus aportul Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, Primăria Municipiului Ploiești și S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, harta urmând a fi afișată pe o perioadă nedeterminată în mijloacele de transport în comun din oraș.
Evenimentul de lansare oficială a hărții își propune să-i aducă la aceeași masă pe toți cei care au luat parte la realizarea proiectului și să-l popularizeze în cadrul comunității. Cei prezenți vor putea lua parte la o plimbare urbană prin centrul orașului, găzduită de istoricul ploieștean Lucian Vasile.
Harta va fi disponibilă gratuit în toate instituțiile de cultură din oraș și va putea fi accesată online pe siteul https://iubescploiestii.ro/, unde vor putea fi găsite informații suplimentare despre obiectivele turistice din oraș, în limbile română și engleză.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorCare paine este mai buna si de ce