Mircea Sandu, preşedintele de onoare al FRF, a precizat, în cursul zilei de luni, că forul fotbalistic român va încasa 3,2 milioane de euro pe an din drepturile de televizare a meciurilor naţionalei, informează Mediafax.
„Prin centralizarea drepturilor de televizare vin bani în plus faţă de ceea era până acum la preliminariile europene şi mondiale. S-a centralizat, ca la Champions League. Toate asociaţiile au fost consultate, s-au făcut reuniuni.
Spre exemplu, România, de la 1,7 milioane de euro pe o campanie, de la televiziuni, când se făceau mai multe oferte, am ajuns la 700.000 de euro pentru că a venit doar o televiziune la ultimile preliminarii. Iar de la UEFA îţi dă 3.200.000 de euro pe an.
Şi chiar dacă ei nu vând foarte bine în România, prin «pool-ul» care se crează la nivel european, pentru că se vând foarte bine în Spania, Germania, Anglia, Franţa, se ajunge la astfel de sume. Sigur că în Germania, Franţa, Spania se dă patru milioane pe un meci, dar şi nouă ne dau trei milioane şi ceva pe an, federaţiei române.
Se înregistrează audienţa, ratingul, care cântăresc foarte mult. E un contract favorabil pentru toate federaţiile, pentru că nu cedau englezii sau nemţii dacă nu era favorabil. Dar pentru federaţiile mici este chiar foarte favorabil din punct de vedere financiar”, a declarat Mircea Sandu pentru Mediafax.
TVR deţine drepturile de difuzare pentru meciurile disputate de echipa naţională, acasă şi în deplasare, în preliminariile Campionatului European din 2016 şi Cupei Mondiale din 2018.