La sfârşitul săptămânii viitoare, în munţii din nordul judeţului Prahova se va organiza primul curs de supravieţuire în condiţii extreme din România. Experţi în domeniul autoapărării, cu experienţă în strategii de supravieţuire şi de pregătire a trupelor speciale de intervenţie ale Poliţiei Române, vor veni în sprijinul persoanelor care s-au înscris deja la acest curs – care se va defăşura în perioada 28 februarie – 2 martie, la Azuga – pentru a le destăinui elementele care fac diferenţa între viaţă şi moarte în situaţii extreme.
„Speţa” care va fi pusă în practică a plecat, potrivit organizatorului cursului (Dan Dumitru, ofiţer superior în trupele speciale ale Poliţiei), de la tragicul eveniment care s-a petrecut în Apuseni, în luna ianuarie a acestui an, în urma căruia doi oameni au murit – pilotul avionului prăbuşit, Adrian Iovan, şi studenta Aura Ion.
Simularea unui accident aviatic este şi obiectivul cursului de supravieţuire care se va desfăşura la Azuga: un avion cu 20 de persoane la bord, prăbuşit în munţi, după căderea serii. Zona fără semnal radio, cu ceaţă densă, sub limita îngheţului, pe un teren accidentat şi înzăpezit sunt elementele care vor sta la baza cursului de supravieţuire în condiţii extreme. Scenariul ce va fi pus în practică va ridica problema apariţiei a trei decese din rândul pasagerilor, dar şi a unui rănit.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.