Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a precizat că în discuţiile cu parlamentarii PSD s-a ridicat problema grupelor de muncă şi a unităţilor care, deşi au condiţii grele, speciale, de muncă nu sunt cuprinse în legislaţie. Ministrul a menţionat că este vorba de personalul care este încadrat la salvamari şi salvamontişti şi care are stabilită vârsta de ieşire la pensie la 65 de ani.

„Probleme legate de personalul de la salvamari sau salvamontişti. Vârsta de ieşire la pensie este de 65 de ani şi s-a propus ca aceasta să fie micşorată pentru că un om la 65 de ani nu mai are capacitatea fizică să salveze o altă persoană. Există o problemă legată de anumite categorii cum sunt şi ale controlorilor de trafic aerian pe care o să le analizăm anul viitor şi am propus să facă o astfel de propunere legislativă şi să le analizeze Parlamentul”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Ministrul a precizat că le-a propus senatorilor PSD să facă o propunere legislativă care să fie analizată de Parlament şi să se ia o decizie în acest sens.