Fost oficial al echipelor Petrolul Ploieşti, FC Vaslui şi Chimia Brazi, Lucian Rădulescu a luat o “pauză de fotbal”, dedicându-se afacerilor proprii (are în subordine câteva staţii de distribuţie a carburanţilor). După o perioadă de “absenţă” de la meciurile din judeţ, Rădulescu vorbeşte despre cum se vede fotbalul prahovean după mai bine de un an de “absenţă”.
– Lucian, care a fost ultimul meci văzut în judeţ?
– Am fost prezent la partida dintre Petrolistul Boldeşti şi Gaz Metan Mediaş, din Cupa României. Am fost invitat la meci de George Negoiţescu, de la Kaproni.
– Este ceva vreme de când nu ai mai apărut la un meci din Liga a III-a, de exemplu…
– Cât de curând cred că o să revin în tribună şi pentru un astfel de meci. Mi-am impus să stau un pic departe de fenomen, o perioadă.
– Ai lucrat ultima dată la Chimia, club desfiinţat între timp. Cum comentezi starea în care a ajuns clubul unde ai lucrat ultima dată?
– Fiecare, cum îşi aşterne, aşa doarme… Eu nu mă simt deloc vinovat de desfiinţarea echipei Chimiei, alţii însă ar trebui să fie cu conştiinţa încărcată.
– Ce regreţi în fotbal?
– Că tot vorbeam de Chimia, faptul că nu am promovat cu Braziul, pentru că se putea realiza acest lucru!
– Îţi lipseşte fotbalul?
– Sigur! Nu pot ascunde că îmi lipseşte, mai ales că, se ştie, sunt un tip vulcanic şi îmi place atmosfera din cadrul unei echipe. Nu îmi lipsesc însă greutăţile din fotbal, pentru că, din păcate, sunt şi multe momente dificile, în care baţi la porţi închise, nu ai condiţiile pe care le doreşti.
– Caracterizează fotbalul prahovean, la fiecare nivel, în câteva cuvinte.
– Petrolul este într-un moment favorabil, după un sezon foarte bun. Eu cred că va fi la fel de bun şi acesta, dacă nu cumva chiar mai reuşit, în campionat. La Liga III-a, însă, este deranj mare. Aşa cred eu! Nu există finanţare pentru performanţă, eu văd, mai degrabă, că lupta este pentru menţinere. La unii, aparenţele pot înşela. Părerea mea este că nu avem nicio echipă de calitate, capabilă să facă performanţă, la acest nivel. În campionatul judeţean, pentru primul loc se luptă Cioraniul şi Boldeştiul, iar nivelul lor văd că este unul bun, cel puţin după ce am văzut la Boldeşti, care nici măcar nu este pe locul 1. Problema o reprezintă trecerea la “condiţiile financiare” din Liga a III-a. Este greu să cheltuieşti câteva sute de milioane de lei vechi pe lună, doar pentru a te prezenta la meciuri în Liga a III-a.
– Care este cel mai bun antrenor cu care ai lucrat?
– La acest capitol sunt doi, de fapt, Tavi Grigore şi Sebi Tudor sau Sebi Tudor şi Grigore, nu pot să dau ordinea exactă!
– Dar cel mai bun jucător care l-ai avut sub conducerea ta?
– Fără niciun dubiu – Vali Lazăr, ajuns acum la Dinamo.
– Un mesaj de la “Lucică”…
– Ne vom mai întâlni!
Marian DIMA