Petrolul a obţinut un rezultat uriaş la Arnhem, un 2-1 care o califică în play-off-ul din Europa League. Boudjemaa (22) şi Grozav (90+3) au înscris golurile care le-au adus “galben-albaştrilor” această performanţă istorică.
“Lupii” au început partida de la Arnhemconştienţi că nu au nimic de pierdut, ci dimpotrivă, totul de câştigat. Şi asta s-a văzut în debutul confruntării de pe “Gelredome”, pentru că petroliştii nu s-au lăsat deloc intimidaţi de adversari. E drept, Ibarra (10) şi van der Struijk (11) i-au dat ceva emoţii lui Pecanha, dar jocul inteligent al “găzarilor” nu le-a lăsat amfitrionilor dreptul la prea multe speranţe. Ba, mai mult, BOUDJEMAA (22) a găsit un culoar spre poarta olandezilor şi l-a executat, cu un şut de la 14 metri, pe Velthuizen, iar din acel moment Petrolul avea tot dreptul să se gândească la o calificare istorică. Şi prima repriză s-a încheiat cu bine, după ce Guilherme (45) a salvat incredibil, de pe linia porţii, mingea reluată, cu capul, de către Pedersen.
Trupa lui Contra a început de o manieră entuziasmantă partea secundă, ţinându-l pe Velthuizen sub presiune. Younes (56) a şutat de la 14 metri, dar portarul olandezilor a respins de sub transversală, pentru ca, imediat, Grozav să rateze de puţin ţinta cu un vole expediat din marginea careului mare. Dore (65) s-a înscris, şi el, pe lista ratărilor, cu o reluare din şapte metri ce a trecut pe lângă bară, iar Vitesse şi-a refăcut simţită prezenţa în atac abia în minutul 66, atunci când lovitura de cap expediată de către Leerdam, după un corner de pe stânga, a trecut peste transversală.

Cititi mai multe pe www.fcpetrolul.ro .