Operatorul regional al sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare – Hidro Prahova – a parafat alte trei contracte în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova”, cofinanţat de Uniunea Europeană, din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Cele trei contracte, semnate în ultimele luni, după organizarea licitaţiilor, vizează reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare a apelor uzate în trei zone de aglomerări urbane.
Primul contract, în valoare de circa 62,14 milioane de lei fără TVA, a fost încheiat cu asocierea SC Cast SRL – Butec SAL şi vizează o serie de lucrări în oraşele de pe Valea Prahovei: reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate din Sinaia, construirea unei staţii de epurare a apelor uzate la Breaza, staţii de clorinare în mai multe locaţii de pe Valea Prahovei. În cadrul acestui contract, termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru începutul lunii februarie 2015.
Cel de-al doilea contract de lucrări, încheiat cu Passavant Roediger GmbH – SC Griro SA, a cărui valoare este de aproximativ 63,88 milioane de lei fără TVA şi al cărui termen de finalizare este vara anului 2015, va consta în reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare în oraşele Câmpina şi Plopeni.
Al treilea contract de execuţie a lucrărilor de reabilitare şi extindere a staţiilor de epurare a apelor uzate în raşele Vălenii de Munte, Mizil şi Urlaţi a fost încheiat cu societatea Construcciones Lujan SA, valoarea acestuia fiind de circa 26,87 milioane de lei, iar termenul de finalizare – luna iulie 2015.
Stadiul actual al proiectului de reabilitare şi de modernizare a sistemelor de apă şi de canalizare din judeţul Prahova a fost prezentat, ieri, de către directorul Hidro Prahova, Dumitru Pantea, eveniment la care au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu, primari ai localităţilor care vor beneficia de implementarea proiectului de investiţii, precum şi reprezentanţi ai constructorilor care vor efectua lucrările pentru care au fost încheiate contracte.
Proiectul derulat de Hidro Prahova se adresează unui număr de circa 210.000 de locuitori din aria de acoperire – zonele localităţilor Azuga, Buşteni, Băicoi, Băneşti, Breaza, Câmpina, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Vălenii de Munte – iar valoarea totală a proiectului este de 162,7 milioane de euro fără TVA, din care 146,2 milioane de euro reprezintă cheltuielile eligibile.
Violeta STOICA