• Au ars 120 de animale şi păsări exotice, precum şi 20 tone de cereale

La o fermă de animale şi păsări exotice (lebede, canguri, ratoni, struţi, porci vietnamezi ş.a.) din comuna Floreşti a izbucnit, ieri, un puternic incendiu. Pericolul acestuia era cu atât mai mare cu cât în apropierea fermei se află şi un cartier de locuinţe. În încercarea disperată de a salva de la o moarte sigură măcar câteva dintre animale, o femeie s-a ales cu arsuri pe picioare, iar o alta, care a suferit un atac de panică, a avut nevoie de intervenţia medicilor.
La faţa locului au sosit o ambulanţă SMURD, precum şi şase autospeciale cu apă şi spumă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, încercând să lichideze incendiul. Acestora le-au sărit în ajutor şi pompierii voluntari din comuna amintită. După cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu, incendiul a cuprins o hală metalică, în suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, hală prevăzută cu un fel de pod, în care erau depozitate furajele pentru animale, respectiv 20 tone de cereale şi 150 kg de fân, care au fost făcute scrum. De asemenea, au ars 120 de animale şi păsări, 4 butelii de aragaz, 3 biciclete, camere de supraveghere video, un ATV, o rulotă, o şaretă ş.a. Din fericire, au fost salvate de flăcări clădirea de locuit a proprietarului fermei, magazia de materiale şi alte anexe gospodăreşti, precum şi 100 de păsări şi 50 de animale.
Proprietarul minigrădinii zoologice din Floreşti este un cetăţean iranian, Reza Taheri, stabilit de aproximativ 20 de ani în această localitate. Din câte se pare, incendiul ar fi izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric provocat de un cablu defect. Cum animalele fermei nu fuseseră asigurate, paguba suferită de proprietarul acesteia depăşeşte 100.000 de euro.
D. CONSTANTIN