Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, recent, că, la finalul lunii în curs, va fi realizată o analiză asupra activităţii miniştrilor liberali, dar şi asupra obiectivelor partidului în “sezonul politic toamnă – primăvară” pentru alegerile europarlamentare. Antonescu a fost întrebat dacă va fi analizată activitatea miniştrilor PNL la finalul lunii august, în mod similar cu cea a miniştrilor PSD.
“Sigur că da. E aproape tradiţional ca la sfârşitul verii, înainte de începerea unei noi sesiuni parlamentare şi a unui nou, să-i spunem, sezon politic toamnă – primăvară – ca în fotbal – să facem o astfel de analiză şi a activităţii guvernamentale, şi a activităţii parlamentare şi a obiectivelor pe termen scurt, până în alegerile europarlamentare, care vin la primăvară, ale partidului. Va fi o analiză cât se poate de aplicată, sper”, a spus liderul PNL.
Pe de altă parte, Crin Antonescu a declarat că nu ştie să existe din partea premierului Victor Ponta vreo intenţie de a se reveni asupra propunerii lui Ovidiu Silaghi la şefia Ministerului Transporturilor, precizând că din partea sa “în niciun caz” nu există o astfel de intenţie. Antonescu a fost întrebat dacă subiectul legat de susţinerea lui Ovidiu Silaghi la şefia Ministerului Transporturilor va face obiectul discuţiilor cu Victor Ponta.
“Am comunicat în toată această perioadă telefonic cu domnul Ponta. Nu avem, sau cel puţin eu nu am pe agendă, nu ştiu nici din partea domniei sale – am vorbit ieri la telefon – nu ştiu să existe un subiect cu Ovidiu Silaghi. Ovidiu Silaghi este propunerea pe care noi am făcut-o. La Cotroceni se aşteaptă nu ştiu ce, aşteptăm şi noi. Nu avem a reveni, nu ştiu să existe intenţia din partea premierului eventual să revenim, din partea mea în niciun caz”, a spus Antonescu, în conferinţa de presă susţinută marţi.