Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat în această dimineață două percheziții domiciliare și patru controale ecnomice în municipiul Ploiești și localitățile învecinate (Albești, Bărcănești, Berceni, Colceag), și în municipiul Constanța.
Controalele și verificările de specialitate sunt efectuate împreună cu reprezentanții Gărzii Finaciare, Gărzii de Mediu și Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Prahova, la patru agenți economici din domeniul petrolier.
Sunt vizate persoane suspectate de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă comisă prin neînregistrarea în totalitate în documentele financiar contabile atât a producției realizate, cât și a veniturilor încasate în urma comercializării acestor produse.
Totodată, sunt vizate și aspecte privind protecția mediului înconjurător prin nedepozitarea corespunzătoare a produselor petroliere respective.
La sediul Polției vor fi conduse pentru cercetări 10 persoane, prin comiterea infracțiunilor, bugetul consolidat al statului fiind preudiciat cu aproximativ 500.000 de euro.