După mai puţin de un an şi jumătate de la înfiinţare, clubul de rugby Aurora Băicoi, condus de preşedintele Lucian Mircescu, se poate lăuda cu reprezentanţi în lotul României. Gruparea prahoveană participă săptămânal la Campionatul Bucureştiului, la care mai concurează echipe din Capitală, Ilfov şi Braşov, în total fiind 12 formaţii.
Iar dintre cei aproape 200 de sportivi care au luat parte la întrecere, antrenorii Federaţiei Române de Rugby au selectat, mai întâi, un lot de 40 de jucători, nouă fiind de la Aurora Băicoi. Apoi, s-a mai făcut o triere, fiind aleşi 16 jucători pentru a alcătui echipa naţională la categoria U12, dintre care trei sunt de la gruparea din Băicoi.
Astfel, Ionuţ Alexandru Butucel, Mădălin Fomenco şi Iulian Barabulă (în foto – de la stânga la dreapta), toţi trei elevi ai Şcolii Gimnaziale Lilieşti din Băicoi, vor reprezenta culorile ţării.
În plus, pe banca tehnică a selecţionatei tricolore la categoria U14 a fost numit Laurenţiu Antonio Dumitru, unul dintre antrenorii echipei Aurora Băicoi, în vârstă de 37 de ani şi care a jucat, în ţară, pentru Dinamo Bucureşti, dar a evoluat şi în Italia timp de 18 ani.
Selecţionatele României de U12 şi U14 vor lua parte, la finalul acestei săptămâni, la un turneu internaţional de minirugby, ajuns la ediţia a XXIV-a, care se va desfăşura în Italia.
“Faptul că putem să contribuim cu aceste elemente la dezvoltarea rugbyului românesc după nici un an şi jumătate de existenţă nu poate decât să ne încarce de entuziasm. Este un pas care ne oferă încredere în şansele de reuşită ale acestui proiect social-sportiv”, a declarat conducătorul clubului din Băicoi, Lucian Mircescu.
Petre APOSTOL