85 persoane, cercetate pentru infracţiuni economice

În perioada 5 – 12 aprilie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, în urma controalelor derulate şi a acţiunilor specifice, poliţiştii de la investigarea fraudelor au depistat 128 de infracţiuni.
Dintre acestea, 36 au fost de evaziune fiscală, cinci au reprezentat delapidări, opt – abuzuri în serviciu, nouă au fost infracţiuni la Codul vamal ş.a.m.d.
În context, sunt cercetate 85 de persoane, suspectate de comiterea acestor fapte, dintre acestea opt în stare de reţinere sau de arest preventiv.

Produsele ecologice – în atenţia Comisiei Europene

Un număr tot mai mare de consumatori din UE ar dori să cumpere produse ecologice, însă le este greu să facă alegeri corecte, conform rezultatului unui studiu al Comisiei Europene. Din această cauză, Comisia Europeană intenţionează să adopte norme universal valabile în legătură cu menţiunile privitoare la atribuţiile ecologice ale produselor care pot spori încrederea cumpărătorilor.
Potrivit site-ului CE, acest lucru este necesar deoarece ţările membre UE utilizează diferite metode de măsurare a performanţei de mediu a produselor, motiv pentru care acestea nu pot fi comparate cu uşurinţă. Dar, pentru sprijinirea produselor ecologice, CE propune adoptarea unor norme comune, care să măsoare unitar impactul produselor asupra mediului.