Dragi cititori,

acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.

De ce acte am nevoie pentru eliberarea unui nou buletin în cazul schimbării numelui ?

“Am divorţat de soţul meu, iar acum doresc să îmi schimb buletinul, să revin la numele pe care l-am purtat înainte de căsătorie. Aş dori să ştiu care sunt documentele necesare pentru a solicita eliberarea unui nou buletin”.
Laura Gavrilă, Ploieşti
* * *
Doamnă Gavrilă, documentele necesare pentru a solicita eliberarea unui nou act de identitate în cazul schimbării numelui sunt următoarele: cererea – formular tip pentru eliberarea actului de identitate; actul de identitate şi cartea de alegător pe care le aveţi în prezent; certificatul de naştere, original şi copie; hotărârea de divorţ, definitivă şi irevocabilă, original şi copie; certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie, dacă este cazul; documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reşedinţă, original şi copie; chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate – 7 lei; timbru fiscal de 4 lei sau chitanţa reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru.