În vederea prevenirii unor evenimente negative în legătură cu activitatea factorilor poștali sau a transporturilor de valori, cât și în scopul îmbunătățirii colaborării cu societatea civilă și a identificării problemelor cu care se confruntă cetățenii din zona de responsabilitate și a strategiilor ce trebuie
aplicate pentru soluționarea acestora, agenți de poliție din cadrul Secțiilor nr. 1 și 2 – Compartimentul ”Sisteme de Securitate” – au organizat o întâlnire cu factorii poștali care își desfășoară activitatea pe raza de competență a celor două secții de poliție.
Întâlnirea, la care au participat 49 de factori poștali, a avut loc la sediul Oficiului Județean de Poștă Prahova – Oficiul Poștal de Distribuție Centralizată Ploiești.
Cu această ocazie, au fost discutate aspecte referitoare la securitatea acestora în timpul distribuirii către cetățeni a drepturilor bănești (pensii/alocații).
Astfel, polițiștii au realizat o instruire a factorilor poștali, prezentândule factorii de risc în ceea ce privește efectuarea de operațiuni cu valori monetare, recomandându-le să respecte traseele de deplasare și intervalele orare stabilite, precum și luarea tuturor măsurilor în vederea combaterii scurgerii de informații
privind transportul de valori.