Se vor scumpi gazele

Pretul gazelor din productia interna, destinate consumului populatiei, va creste cu 19,4% pana in octombrie 2014, respectiv la 54,60 lei/MWh de la 45,71 lei/MWh, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
In ceea ce priveste gazele interne pentru clientii non-casnici (companii), scumpirea este de 2,4 ori – de la 49 lei MWh la inceputul lunii ianuarie 2013, la 119 lei MWh la inceputul lunii octombrie 2014.
In acelasi document al Ministeruluiu Economiei se mai arata ca pretul gazelor va fi liberalizat integral, in etape, si diferentiat pentru consumatorii casnici si cei noncasnici, potrivit angajamentelor asumate de Guvern fata de FMI.

Devansare a termenului de plata pentru obligatii fiscale

Guvernul a modificat Codul de procedura fiscala astfel incat termenul de declarare si plata pentru obligatii fiscale din luna noiembrie sa fie devansat cu cateva zile. In consecinta, contribuabilii trebuie sa efectueze platile si sa depuna declaratiile aferente lunii noiembrie mai devreme decat era prevazut.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), “creantele fiscale pentru care scadenta si termenul de declarare se implinesc la data de 25 decembrie 2012 sunt scadente si se declara pana la data de 21 decembrie 2012. Aceste prevederi se aplica pentru obligatiile aferente lunii noiembrie a.c. Schimbarile sunt prevazute printr-o ordonanta de urgenta a Executivului, care aduce modificari Codului de procedura fiscala“.