Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Vrancea, din cauza vântului care spulberă zăpada, aducând-o pe partea carosabilă, a fost închis DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (drum naţional secundar, cu trafic redus, fost drum judeţean).
Tot din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este încă întreruptă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Botoşani:
• DN24C Rădăuţi-Prut – Manoleasa;
• DN29 Ungureni – Săveni – Manoleasa;
• DN29A Darabani – Rădăuţi-Prut.
În judeţele din sud-estul ţării, pentru care este în vigoare atenţionarea cu cod galben de ninsori şi viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, care spulberă zăpada, reducând vizibilitatea.
Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, din cauza ninsorii viscolite, vizibilitatea scade, pe alocuri, chiar sub zece metri. Pe partea carosabilă a început să se depună zăpadă şi se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.
În judeţul Buzău, pe DN2 Buzău – Râmnicu Sărat, vizibilitatea este de aproximativ 50 de metri. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă şi să se mărească distanţa în mers între vehicule.
Pentru prevenirea unor accidente sau blocaje în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. Dacă însă dintr-un motiv sau altul deplasarea nu poate fi amânată, trebiue să se circule doar cu autovehicule echipate corespunzător sezonului şi să se respecte recomandările poliţiştilor rutieri ce acţionează pe arterele pe care există probleme de fluenţă a traficului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.