Dupa o perioada de un an si jumatate petrecuta la Plopeni, in frig si pe un parchet neintretinut, echipele de handbal ale Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, care evolueaza in Ligile Nationale, la masculin si la feminin, au parte, in sfarsit, de conditii propice dezvoltarii sportive pana la revenirea in Sala „Olimpia”. Iar asta deoarece conducerea gruparii ploiestene a reusit sa obtina dreptul utilizarii salii de la Aerodromul „Gheorghe Banciulescu” din Strejnic si sa o amenajeze corespunzator cerintelor unor echipe de prim esalon.
„Am reusit sa obtinem dreptul de a intra in sala chiar fara sa platim chirie. Vom acoperi, insa, costul utilitatilor, pe care, si daca era cladirea noastra, tot trebuia sa le platim, pana la urma. Astfel, am castigat timp si bani, deoarece aceasta sala este mult mai aproape de oras si nu mai este nevoie ca echipele sa se deplaseze la Plopeni in fiecare zi pentru antrenamente”, ne-a declarat directorul clubului ploiestean, Augustin Iancu.
Pe langa faptul ca nu vor mai trebui sa se antreneze in frig si sa se deplaseze la peste 15 km departare pentru a ajunge la sala de pregatire, formatiile ploiestene beneficiaza si de o suprafata moderna de joc, similara cu aceea pe care se disputa, in prezent, Campionatul European de handbal feminin, din Serbia. Dupa cum ne-a marturisit directorul clubului municipal ploiestean, aceasta le-a fost pusa la dispozitie, in mod gratuit, de catre Federatia Romana de Handbal.
Acum, singura problema o reprezinta faptul ca sala dispune de o capacitate foarte mica pentru public, avand, in momentul de fata, posibilitatea de a gazdui in jur de 300 de spectatori.
Saptamana viitoare, reprezentanti ai forului national vor inspecta sala pentru a decide daca o vor omologa, gruparea ploiesteana sperand sa o inaugureze, in campionat, chiar de la urmatorul meci al formatiei masculine, programat peste doua saptamani, cu Potaissa Turda.
Petre APOSTOL