Dupa ce au luat pulsul competitiilor de veterani timp de aproape cinci ani, conducatorii clubului de volei Tricolorul LMV Ploiesti – Dragos Diaconeasa (presedinte), Dan Mocanu (vicepresedinte) si Dacian Alexe – s-au decis sa se implice pentru a infiinta o echipa de seniori, care sa participe in Campionatul national. Iar, dupa cum ne-a marturisit presedintele clubului ploiestean, echipa de seniori face parte dintr-un proiect mult mai complex, dorind sa formeze, totodata, si o scoala de volei pentru dezvoltarea acestui sport in Prahova.
Prin urmare, incepand din viitorul sezon al Diviziei A2, formatia ploiesteana va porni la drum cu gandul de a lua contactul cu atmosfera din campionat. De mentionat ca Tricolorul LMV a ramas singura echipa de volei din Prahova
inscrisa in competitia nationala. De altfel, aceasta situatie a reprezentat si un imbold pentru conducatorii gruparii prahovene, care nu au dorit sa lase voleiul prahovean sa moara, dupa performantele din trecut.
„Infiintarea acestei echipe reprezinta un risc, mai ales in conditiile financiare actuale, in care multe echipe intampina dificultati, chiar si in Divizia A1. Dar, ne asumam acest risc si speram ca prin evolutiile noastre sa atragem atentia cat mai multor persoane asupra acestui sport si in Prahova, care, altfel, ar fi disparut in judet”, ne-a declarat presedintele clubului ploiestean, Dragos Diaconeasa.
Campionatul este programat sa inceapa la finalul saptamanii viitoare, iar Tricolorul LMV Ploiesti face parte din Seria Est, cu CSU Stiinta Bucuresti, CS Rapid Bucuresti, CS Niro Guard Bucuresti, Stiinta Bacau, CSM Suceava, CSV Dacia Buzau, CS Arcada Galati. Formatia ploiesteana isi desfasoara activitatea in sala Colegiului National „Mihai Viteazul” Ploiesti, iar la debutul in campionat, pe 6 octombrie, va evolua chiar pe teren propriu, impotriva unei alte echipe nou-infiintate Arcada Galati, pretendenta la promovare.
Pana la startul campionatului, insa, Tricolorul LMV va lua parte, de vineri pana duminica, la un turneu international organizat de clubul Cherno More Varna. De mentionat ca, pe langa turneul de seniori, si echipa de veterani a clubului ploiestean va avea parte de actiune, urmand sa concureze impotriva formatiei gazda, care, de asemenea, este reprezentata la aceasta categorie de varsta.
Lotul echipei ploiestene este format din zece jucatori (dintre care opt sunt din Prahova): Liviu Cristudor, Adam Mihai, Victor Darvarescu, Mihai Lazar, Madalin Marinescu (in foto, randul de sus, de la stanga la dreapta, incadrati de presedintele Dragos Diaconeasa, in dreapta, si de vicepresedintele Dan Mocanu, in stanga, alaturi de antrenorul Marian Anton), Razvan Popa, Bogdan Mehedinteanu, Sorin Andrei Ioan, Razvan Serban (in foto, randul de jos, de la stanga la dreapta) si Daniel Marinescu. Formatia este pregatita de antrenorii Marian Anton si Madalin Marinescu, care este si jucator.
Petre APOSTOL