Virgil Stanescu, jucatorul campioanei CSU Asesoft, va ocupa, in urmatorii cinci ani, functia de manager general al divizionarei secunde Steaua Bucuresti.
ViSta l-a cooptat, in proiectul care vizeaza readucerea gruparii „ros-albastre” in prim-planul baschetului romanesc, pe Mladen Jojic, antrenor care s-a aflat la carma Asesoftului in perioada 2004-2007.
Jojic, ultima data pe banca tehnica a echipei feminine Nova Vita Targu Mures, ii va avea, sub comanda sa, pe ploiestenii Victor Constantin, Andrei Lefter si Vladimir Biasutti, precum si pe Marian Ararau, campion si castigator al Cupei Romaniei cu CSU Asesoft, in 2009.
„Nu excludem o colaborare intre grupele de juniori ale echipei noastre si Steaua Bucuresti, cea mai titrata formatie din baschetul romanesc. Ne bucura faptul ca Stanescu a acceptat aceasta provocare si a apelat la Mladen Jojic, un antrenor cu experienta, care a realizat foarte multe pentru Ploiesti. Le dorim amandurora mult succes, intrucat stim cu totii cat de greu este drumul la care au pornit”, a declarat presedintele executiv al lui CSU Asesoft, Ionut Georgescu.
Fosta participanta in grupele EuroChallenge, editia 2010-2011, sezon in care a atins faza semifinalelor Campionatului National si a disputat finala Cupei Romaniei, Steaua Bucuresti s-a retras, in urma cu un an, de pe scena primei divizii, din cauza problemelor financiare.
Pentru noua editie, „militarii” isi propun formarea unei echipe competitive cu care sa atace promovarea in Liga Nationala.
Bogdan CHITIC