Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Mediu”, a lansat cea de-a cincea sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii.
Beneficiarii eligibili sunt administratorii si custozii ariilor protejate, agentiile regionale si locale de protectia mediului, institutiile si autoritatile publice, organizatiile neguvernamentale, institutele de cercetare, universitatile sau muzeele.
Cererile de finantare pot fi depuse pana la data de 06.07.2012, ora 16:00, la sediile Organismelor Intermediare din cele opt Regiuni de Dezvoltare ale Romaniei. Depunerea este continua, pana la data limita mentionata. Cererea de finantare (Formularul de aplicatie) si Ghidul Solicitantului sunt disponibile pe pagina de internet dedicata Axei Prioritare 4 a POS Mediu, respectiv https://www.posmediu.ro/axaprioritara4, Ghidul Solicitantului continand detalii cu privire la conditiile de accesare a finantarii, precum si instructiuni de completare si depunere a cererilor de finantare.
In cadrul precedentei sesiuni de depunere a proiectelor, au fost aprobate doua proiecte depuse de institutii din judetul Prahova: „Managementul durabil si participativ al sitului Natura 2000 Stanca Tohani”, depus de catre Agentia pentru Protectia Mediului Prahova si „Fundamentarea managementului conservativ si al siturilor Natura 2000 Padurea Glodeasa si lacul Balbaitoarea din judetul Prahova”, depus de catre Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova.
V.STOICA