Majoritatea echipelor de Liga a III-a din Prahova au si „inchis taraba”, cum se spune, imediat dupa ultima etapa din acest esalon, jucata in urma cu o saptamana. Va fi o vacanta lunga, de o luna si jumatate, in medie, timp destul pentru a se pregati, cum trebuie, administrativ, returul.
Cum insa fotbalul trece prin… cont, sau prin stomac, depinde cum priviti problema, este putin probabil sa se intample ceva spectaculos, in bine, pentru echipele noastre.
Cele mai mari ambitii, sunt, paradoxal, la Prahova Tomsani, patronul echipei, Radu Calin, dorind sa faca, in aceasta iarna, ceea ce nu a avut timp in vara, cand inca nu controla echipa, adica sa faca… fotbal!
Vom avea timp destul sa vorbim despre miscarile de pe piata transferurilor, numele vizate si… zvonurile aferente, astfel ca, deocamdata, sa ne limitam la coordonatele clare ale acestei ierni: vacanta, masa festiva, unde este cazul si primele noutati.

CSO Plopeni vrea 4 „titulari”

In aceasta saptamana, elevii antrenorului Romulus Ciobanu (foto 1) au avut un singur antrenament, ultimul din 2011, care s-a desfasurat marti, la baza proprie. Dupa ultima sedinta de pregatire a anului, jucatorii au avut parte si de o mica „serbare in aer liber”, la stadionul „Gheorghe Silaev”, la un gratar si un pahar cu vin. Revenirea la antrenamente este programata pe 16 ianuarie, antrenorul Romulus Ciobanu discutand „in linii mari” si ceea ce si-a propus in perioada de pauza. „In ceea ce priveste lotul de jucatori, acesta nu va suferi prea multe modificari, dar vrem sa aducem 3-4 jucatori capabili sa devina titulari. Vrem valoare, nu rezerve. Imi doresc un fundas central, un fundas de banda stanga, un mijlocas central, «numar 10», daca se poate, si un atacant, care sa fie cel mai bun marcator al echipei, in retur, sa se impuna” – dezvaluie Romulus Ciobanu. Probabil ca vor fi si una-doua plecari, dar nu vom da pe nimeni afara, pana nu gasim solutii clare pentru imbunatatirea lotului. Pana la urma am obtinut rezultate multumitoare cu acesti baieti” – a spus antrenorul.

AFC Filipestii de Padure, un sezon anost

Dupa ultima etapa a turului, in care au invins la limita formatia Prahova Tomsani (scor: 1-0), jucatorii si antrenorii echipei AFC Filipestii de Padure nu s-au mai intalnit, practic, intrandu-se, deja, in vacanta. Astazi are loc o reunire a lotului, ultima din acest an, care va tine loc si de „banchet”, fara „dezechipare”, iar la aceasta sedinta vor fi prezenti si membrii conducerii. Cu acest prilej se va discuta ce a fost bine in actualul campionat, si, mai ales, ce mai trebuie indreptat pentru partea secunda a actualului sezon, una in care Filipestiul trebuie sa scape de retrogradare! Sau, cel putin, asta isi propune, mijloacele cu care se va realiza obiectivul facand obiectul unei discutii separate. In pauza de iarna, conducatorii formatiei intentioneaza sa puna la dispozitia lui Florin Stancioiu (foto 2) mai multi jucatori, mai ales ca in prima parte a campionatului au fost mari probleme in ceea ce priveste alcatuirea echipelor de start, nu de putine ori nefiind jucatori valizi nici macar pentru completarea raportului de joc cu cei 18 fotbalisti necesari.
Daca astazi se va intra in vacanta, reunirea lotului este programata pentru 10 ianuarie, fiind timp destul pentru toate „amanuntele”. Desigur, cu conditia sa fie si bani…

Prahova Tomsani face curatenie si se muta

Club cu pretentii, echipa lui Radu Calin, antrenata de Dan Dobai (foto 3), are „program” pana pe 9 decembrie. Jucatorii echipei Prahova Tomsani isi continua antrenamentele in Dambovita, cele trei sedinte saptamanale de pregatire desfasurandu-se pe stadionul din Moreni.
Deja s-a facut „curatenia de iarna”, numarul celor disponibilizati de la echipa fiind mai mare decat cel al „supravietuitorilor”, care mai sunt doar 6 la numar. Cei care au mai ramas la echipa pregatita de tehnicianul Dan Dobai sunt, deocamdata: Alberto Gheorghe, Catalin Crosman, Sebastian Agache, Eduard Guta, Alberto Aldea si Alexandru Roman. Deci, printre cei disponibilizati se numara si fostul golgheter al Ligii I, ploiesteanul Catalin Cursaru, fotbalist care in acest tur nu a marcat pentru gruparea din Tomsani. Pentru retur se intentioneaza transferarea a cel putin 15 jucatori, iar reunirea lotului este programata pentru ziua de 9 ianuarie.
Din partea a doua a campionatului, oficialii gruparii intentioneaza sa-si dispute meciurile de acasa pe arena de la Moreni si nu pe stadionul din Mizil, asa cum s-a intamplat in turul actualului sezon, „schimbarea” fiind cuvantul de ordine la gruparea cu actionari „interesanti”.

Chimia Brazi – discutie pentru obiectiv

Si cea mai bine clasata echipa prahoveana din Liga a III-a si, probabil, cea mai buna grupare din intreaga serie, dupa rezultatele din ultimul timp, Chimia Brazi, a luat, oficial, vacanta. Miercuri, jucatorii au ciocnit o bere, apoi au plecat pe la casele lor, pana la Sarbatori fiind programata si masa de final de an, unde, la fel ca si anul trecut, se va „taia porcul”. Primul antrenament din 2012 este, deja, stabilit, de catre antrenorul Octavian Grigore (foto 4), pe 9 ianuarie. Pana atunci, si la Chimia sunt multe de pus la punct, iar cei care raspund de destinele gruparii din Brazi vor avea mult de lucru, daca vor ca la finele sezonului sa „deschida sampania”. „Asa cum am spus, dupa meciul de la Strejnic, cu Conpet, astept sa se stabileasca obiectivul. Daca se doreste performanta, adica promovare, eu sunt pregatit sa muncesc pentru realizarea ei” – spune Tavi.

Conpet Ploiesti – pauza amanata

Gruparea „transportatorilor” este una dintre echipele prahovene de la acest nivel care nu au intrat in vacanta de iarna.
Conpet mai are programat un meci amical, maine, impotriva echipei CS Paulesti, din Liga A Prahova. Acesta va fi si ultimul prilej pentru anumiti jucatori de a-l convinge pe antrenorul Mugur Bolohan (foto 5) ca mai merita sa faca parte din lot si in partea a doua a campionatului.
Conpet a avut, in turul campionatului, doua perioade distincte, definitorii pentru parcursul echipei: startul a fost unul fulminant, cu 7 meciuri castigate la rand, pentru ca ultima parte a sezonului de toamna sa fie dezamagitoare, cu 7 partide consecutive fara succes. Noroc cu meciul din ultima etapa a turului, in care Conpet a invins liderul seriei – Urban Titu- caci iarna se anunta si mai grea pentru fotbalisti in lipsa acestei victorii.
Bolohan a admis, dupa meciul cu Titu, ca poate a gresit si el, echipa atingand prea devreme varful de forma, reculul evident, din partea secunda, fiind, practic, o consecinta a acestui fapt. Si la Conpet se asteapta o „curatenie”, fiind foarte probabil ca unii dintre fotbalistii care au evoluat slab in tur sa „dispara” din lot, mai ales ca exista si o lista cu jucatori care ar putea ajunge la Conpet in 2012.

Marian DIMA, Cristi DAMIAN,
Edi MOLDOVAN