CSM Ploiesti – CS Caras Severin, maine, ora 11, Sala Polivalenta Plopeni

In cea de-a noua runda a Ligii Nationale la handbal masculin, echipa CSM Ploiesti primeste replica formatiei CS Caras Severin, incercand sa obtina prima victorie de pe teren propriu din campionat. In etapa precedenta, ambele echipe au castigat, reusind sa avanseze in clasament. CSM Ploiesti a invins pe Steaua Bucuresti, in deplasare (scor 31-24), urcand pe locul 12, iar Caras Severin s-a impus, pe teren propriu, in meciul cu CSM Satu Mare (scor 31-23), ajungand pe pozitia a opta.
Antrenorul gruparii ploiestene, Lucian Nicolae, spera ca in disputa de maine jucatorii sa arate aceeasi determinare ca in meciul de la Chiajna: „Am vazut o implicare mai mare la jucatori, in meciul cu Steaua, lucru care sper ca se va mentine si in continuare. Trebuie sa intelegem ca handbalul este un sport de echipa si numai impreuna putem sa realizam ceea ce ne-am propus. Va fi un meci foarte greu cu formatia din Severin, dar asta nu inseamna ca nu putem sa castigam. Daca Adrian va apara in continuare la fel de bine si nu vor mai aparea acele ratari inexplicabile, cum s-a mai intamplat la cateva meciuri, atunci avem o buna sansa de a ne impune. Dar, cu siguranta, Caras Severin este favorita in acest meci”.
Din lotul formatiei ploiestene va lipsi extrema Marius Mihoci, care s-a operat in urma accidentarii suferite la meciul de la Cluj, astfel ca tehnicianul echipei va avea de ales in locul sau sa-i foloseasca pe Marian Dutu sau pe Alexandru Ene.
Dupa ce a debutat pentru CSM Ploiesti de-abia la meciul anterior, din cauza unei accidentari care l-a tinut pe margine mai multe luni, interul Florin Nicolae crede ca formatia prahoveana are forta necesara sa iasa cu fruntea sus din duelul de maine: „Categoric, Caras Severin are prima sansa in aceasta intalnire. Dar, noi nu ne vom da la o parte. La fiecare meci intram pe teren pentru a castiga. Stim ca gruparea din Severin nu se poate compara cu Steaua. Are o experienta mult superioara si jucatori de valoare. Dar, putem scoate puncte din acest meci”.
Pana acum, Caras Severin a pierdut toate meciurile disputate in deplasare, cu Dinamo Municipal Calarasi (28-33), HCM Constanta (18-30) si Stiinta Bacau (26-36).
Partida va incepe de la ora 11, in Sala Polivalenta de la Plopeni, si va fi arbitrata de cuplul bucurestean Barbu/Manafu.
Petre APOSTOL