Cea de-a doua editie a campaniei „Let’s Do It, Romania” are loc pe data de 24 septembrie, voluntari din toate judetele tarii fiind asteptati sa participe la Ziua de Curatenie Nationala. La evenimentul „Let’s Do It, Romania – curatenie in toata tara intr-o singura zi” – cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania – sunt asteptati sa participe peste 12.000 de prahoveni.
La campania de anul trecut, circa 7.500 de voluntari au luat parte la actiunea de curatenie, insa organizatorii se asteapta ca, in ziua de 24 septembrie, sa iasa pe „teren” pentru a aduna gunoaiele din arealele naturale din judet cu aproximativ 5000 de persoane mai mult. Pana in prezent, au fost identificate 146 de mormane de deseuri, raspandite pe teritoriul Prahovei.
„Ne asteptam ca si de aceasta data prahovenii sa fie in topul romanilor care demonstreaza ca au un dezvoltat simt civic. La fel ca si anul trecut, ne vom concentra pe traseele incluse in «harta nationala a deseurilor», dar si pe locatii care nu au fost cuprinse in aceasta, insa sunt identificate la fata locului”, a declarat Gabriela Buligescu, manager de proiect in judetul Prahova.
Pana in acest moment, 34 dintre cele 104 primarii din judet au semnat Conventia de participare la acest amplu proiect de voluntariat. Potrivit organizatorilor, numarul autoritatilor publice implicate ar putea creste substantial, avand in vedere ca, in 2010, 53 de localitati au semnat Conventia de participare, dar la eveniment au participat 62 de primarii.
De asemenea, peste 7.500 de voluntari au mers atunci pe teren pentru a aduna gunoaiele din arealele naturale din judet, in Prahova fiind identificate, la acel moment, 302 mormane de deseuri, dintre care 265 au fost ridicate.
Toti cei care doresc sa participe la cel mai mare proiect de voluntariat din Romania sunt invitati sa se inscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, la sectiunea “Vreau sa ma inscriu!”.
Dupa ce isi vor crea un cont si se vor loga, voluntarii vor putea sa-si creeze propria echipa, oferind codul echipei tuturor prietenilor, prin intermediul canalelor online. Primul membru care construieste o echipa va fi liderul acesteia si va primi toate informatiile legate de Ziua de Curatenie Nationala.
Cu o saptamana inainte de Ziua de Curatenie Nationala, voluntarii inscrisi pe site vor avea acces la Harta Deseurilor si isi vor putea alege zone pe care sa le curete, pe 24 septembrie.
Parteneri judeteni ai acestui proiect sunt, alaturi de Consiliul Judetean Prahova, si alte institutii, precum Agentia pentru Protectia Mediului, Apele Romane – SGA Prahova, Directia Silvica Prahova, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Scolar Judetean, Penitenciarul Ploiesti, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova si Garda Nationala de Mediu.
V.S.