Dupa ce primarul Ploiestiului a spus ca meritul refacerii stadionului ii apartine in exclusivitate, in municipiu au aparut flyere cu mesaje impotriva sa sub genericul Stadionul Ilie Oana – „Hotia Volosevici”!
Cu cateva zile inainte de inaugurarea stadionului „Ilie Oana”, unul dintre obiectivele cu care primarul Andrei Volosevici se va mai lauda, multa vreme de acum incolo, prin cartierele Ploiestiului au aparut fluturasi (facsimil) care au despicat firul in patru in legatura cu modul in care s-ar fi cheltuit banii pentru construirea noii arene.
Pentru Volosevici, inaugurarea stadionului a fost motiv de mandrie. Primarul a ordonat impartirea unor flyere menite sa fixeze in mintea alegatorilor mareata sa realizare. Interesant este ca, desi stadionul a fost reconstruit din banii ploiestenilor, primarul nu gaseste de cuviinta sa le multumeasca acestora. „Am promis, am facut”, spune, pe un ton arogant, specific pedelistilor, Volosevici. Pentru adversarii sai – motiv de atac. Euforia deschiderii oficiale odata trecuta, procurorii DNA s-ar putea autosesiza si ar putea verifica informatiile cuprinse in fluturasii distribuiti prin cutiile postale ale ploiestenilor.
La prima vedere, pliantul se adreseaza suporterilor. „Primarul Volosevici foloseste echipa Petrolul si investitia in stadion pentru a mentine grupul de interese din jurul sau”, pe hartia distribuita inclusiv in ziua inaugurarii fiind trecute si numele celor vizati, printre care Vasile Todosia, Silviu Prigoana, Mirela Limboseanu sau Andi Crangu.
Pe de alta parte, fluturasul doreste sa evidentieze costurile „suplimentare”, ceea ce ar putea sa conduca la demararea unei anchete cu caracter penal, care sa verifice informatiile respective. „Bani furati la stadion: structura – 2,8 milioane de euro, instalatii – 2 milioane de euro, copertina – 1,2 milioane de euro, electrice – 1,2 milioane de euro, gazon si altele – 0,5 milioane de euro”, se arata in flyerele mentionate.
Potrivit socotelilor facute de catre autorii mesajului, construirea stadionului „Ilie Oana” ar fi cu opt milioane de euro mai scumpa decat valoarea reala a ridicarii arenei.