BCA Pitesti – CSU Asesoft 76-66 (30-31)
Fara a conta pe capitanul Catalin Burlacu nici macar un minut, CSU Asesoft a pierdut ultimul meci din cadrul patrulaterului de la Pitesti, in fata formatiei gazda, scor 66-76. Pentru ploiesteni urmeaza acum debutul oficial in noul sezon, vineri, in compania Energiei Rovinari.
Capusan a adus primele puncte pe tabela din pasa lui Albijanic, insa Chirof a anulat la faza urmatoare reusita jucatorului lui CSU. Mai mult decat atat, pitestenii au dictat ritmul jocului in sfertul de debut, reusind un patial de 9-0 in mai putin de patru minute. Capusan si Albijanic au readus echilibrul pe tabela in minutul 8, scor 10-10, iar Costescu s-a vazut nevoit sa apeleze la „uriasul” Senai si la americanul Hallett, pentru a contracara forta ploiestenilor in spatiul de trei secunde.
Arnautovic s-a tinut insa de cuvant, alegand sa-l menajeze pe Dzambic si sa-l trimita, inca din primul sfert, pe parchet pe Negoitescu. Tanarul pivot al lui CSU s-a achitat bine de sarcinile defensive, a si reusit sa inscrie, insa plusul de experienta al pitestenilor a facut ca formatia gazda sa aiba un avans de sapte puncte in momentul intrarii lui Jones. Zis si facut! Americanul a lovit imediat din spatele semicercului, i-a oferit doua asisturi lui Albijanic, si, printr-un joc colectiv fara cusur, Asesoft a inscris ultimele opt puncte ale primei reprize, pentru a intra la pauza in avantaj, 31-30.
Repriza secunda a inceput intr-o nota echilibrata, reusitele din actiune ale lui Mike Jones fiind practic anulate de cosurile din spatele semicercului ale lui Velickovic si Hallett. Ceva mai proaspeti, amfitrionii au gasit mai usor drumul spre cos, in fata unei echipe a Asesoftului nu atat de mult preocupata de scor, cat mai ales de repetarea schemelor tactice.
Cu o formula inedita pe parchet, vicecampioana a fortat revenirea in joc in sfertul decisiv. Negoitescu, cu un dunk, urmat de Dogaru, cu un lay up, au readus speranta in tabara ploiestenilor. Jones a plutit si el deasupra inelului, Albijanic a mai tras o data aer in piept in duelul cu Kazarnovski, iar Asesoft scadea ecartul la patru puncte, 60-64.
Negus a securizat victoria gazdelor dupa ce a inscris din spatele semicercului, moment in care Arnautovic a hotarat sa-i arunce in lupta pe Lupusoara, Movileanu, Dumitrescu si Ararau. S-a terminat 76-66 pentru BCA Pitesti, intr-o partida care a avut parte de un final tensionat, la care au contribuit nu doar fanii gazdelor, ci si arbitrii disputei.

CSU Asesoft: Szijarto (7p, 3rec), Dogaru (2p, 2rec), Albijanic (23p, 10rec), Negoitescu (7p, 5rec, 2pd), Nuna (2rec), Capusan (4p, 5rec), Jones (16p, 2rec), Vlahovic (1p, 3rec, 3pd), Ararau (2p), Dumitrescu (4p)

BCA Pitesti: Velickovic (21p, 4rec, 4pd), Kazarnovski (4p, 4rec, 5pd), Chirof (5p), Stefanovic (4p, 2pd), Negut (8p, 6rec), Vujacic (12p, 5rec), Hallett (12p, 4rec), Senai (10p, 4rec).

Bogdan CHITIC
Foto: Ionut BADEA